logo

אז מה אוכלים הבוקר?

סשימי אינטיאס וגבינת עיזים עם רוטב מפתיע!

פשוט

סשימי אינטיאס וגבינת עיזים עם רוטב מפתיע! | צולם ע״י: מור אוחנה

מנה ראשונה

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

המנה הבאה היא שילוב מעניין ומפתיע של טעמים שיוצרים בפה ביס מטורף, שמספק בבת אחת חמיצות, פרשיות, חריפות, עדינות וקרמיות. הרוטב שלחלוטין מהווה את כוכב המנה, עוטף את הדג בצורה מושלמת ויחד עם הגבינה והצ׳ילי החריף יוצר משחק טעמים כיף בפה שמיד בא להשלים עם ביס נוסף.
אמנם רשימת המצרכים פה ארוכה, אך מדובר במתכון קצרצר שיביא לכם תוצא מטורפת, יפה ושונה בטעמים ממנת סשימי רגילה, וכמו שהמתכון קצרצר בהכנה כך הוא גם פשוט, אתם רק צריכים לדעת ללחוץ על כפתור ההפעלה של הבלנדר וגם לכם יכולה לככב על השולחן הצלחת הזו, אז בקיצור ולעניין, אל תבזבזו זמן, וגשו להכין את הפלא הזה, בתאבון!

1

נתחיל מהכנת רוטב המנה, אמנם אין יותר מידי מה לעשות פה למרות הרשימה הארוכה - אבל, לאחר ההכנה אני ממש ממש ממליצה לקרר היטב את הרוטב, הקירור מחדד את הטעמים.

כל שעליכם לעשות זה לטחון היטב יחד את כל המרכיבים שברשימה, לאחר שהכל מתאחד, העבירו את הרוטב במסננת דקה, בדקו שהוא מספיק חמצמץ ומלוח וקררו את הנוזל המסונן.

2

קצצו בצל שאלוט לקוביות קטנות ופרסו טבעות דקות מפלפל צ׳ילי אדום.
את הדג אפשר להזמין ברוב המקומות פרוס כבר לסשימי ומוכן לעבודה, במידה ולא, כל שעליכם לעשות הוא לוודא שהדג נקי ויבש מנוזלים (ספחו אותם על ידי נייר מטבח במידה והוא לח), ולפרוס פרוסות בעובי של כחצי ס״מ, נגד הסיבים של הדג.

3

בעזרת 2 כפיות, סדרו על צלחת ההגשה שלכם מעין קאנלים של גבינת עיזים. המראה של הנחת הגבינה לא מאוד חשוב בגלל שבקרוב היא תוסתר על ידי הדג, אבל המיקום על הצלחת ישפיע על הנראות הסופית של המנה.

4

הניחו מעל כל קאנל גבינה פרוסת סשימי, מעליה הניחו מעל בצל קצוץ ופרוסת צ׳ילי.
ממש לפני ההגשה, מזגו מהרוטב הקר לתחתית צלחת ההגשה - הגישו מיד על מנת שהדג לא ייכבש מהרוטב הלימוני. ניתן (ואף מומלץ - שכחתי להוסיף בצילום 🥸) לזלף מעט שמן צ׳ילי על גבי הרוטב, מעבר לעובדה שזה יפה בטירוף ונותן קונטרסט צבע מהמם לרוטב הירוק, השמן מוסיף קיק כיף של טעם חריף למנה.
זהו זה, הכל מוכן לזלילה, מקווה שתהנו מהמנה הזו כמוני, ספרו לי איך יצא לכם ♥️♥️♥️

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.