עוגיות ריבה בטעם של פעם
פשוט
150 מעלות | 12 דקות אפיה
•25-20 עוגיות
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
עוגיות ריבה תמיד מזכירות לי את הילדות. לסבא וסבתא תמיד היה בבית את העוגיות התעשייתיות האלו שקונים באריזות ענקיות ובמרכז שלהן יש ריבה צמיגית בצבעים זרחניים של אדום כתום וצהוב, ותמיד נהניתי (יותר מידי יש לציין, ועד היום יש לציין) לאכול את כל הבצק שמסביב ולהשאר בסוף רק עם הריבה. עוגיות הסנדוויץ תמיד הרגישו לי כמו הגרסה היוקרתית של אותן עוגיות שקונים בקופסא ענקית, אלו שפה, פשוט מצויינות. הבצק הפריך עם השקדים מוסיף עניין לעוגיה הטעימה כשלעצמה, והריבה החמצמצה הזו מספקת לי בדיוק את המתיקות שאני אוהבת.
אופן הכנה
מתחילים בהכנת בצק סבלאז׳, מהמילה ״חול״ בצרפתית, בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר, קורנפלור ומלח ומערבלים כחמש דקות, עד קבלת מרקם פירורי דק המזכיר קוסקוס.
מוסיפים ביצים ומחית וניל בבת אחת ומערבלים במהירות איטית עד קבלת בצק אחיד. מדובר בבצק פריך ולכן יש להקפיד שלא לערבל אותו יותר מידי בשביל שלא יתחיל להווצר בו גלוטן.
מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפייה לעובי אחיד של 2-3 מ״מ. במידה והבצק התחמם בעת הלישה ולא נוח לרדד אותו, ניתן לכסות אותו ולקרר מעט לפני הרידוד.
מעבירים את הבצק להקפאה לכחצי שעה על מנת להקל על עבודת הקריצה. כדאי לקרר אותו על גבי תבנית מתכת, במצב הזה, אפשר לקרוץ את העוגיות לאחר מכן על התבנית הקפואה ולאפשר לבצק להשאר בטמפרטוטה אופטימלית.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות במצב טורבו. מפרידים את ניירות האפייה משני צידי הבצק, וקורצים את הבצק לצורה הרצוייה. מעבירים את העוגיות הקרוצות למגש עליו מונח נייר אפיה. על גבי מגש התנור, קורצים בחצי מהעוגיות חור נוסף במרכז. את החור במרכז העוגיה נקרוץ על המגש על מנת שהעוגיות לא יתעוותו בזמן ההעברה שלהן ממגש אחד לאחר.
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש. 150 מעלות, 12 דקות ומצננים לחלוטין. מוסיפים לריבה כמה טיפות מיץ לימון לקבלת ברק ומעבירים אותה לשק זילוף ללא צנטר. על העוגיות עם החור במרכז מפזרים אבקת אפייה עוד כשהן על מגש התנור, כך הריבה לא תתמלא באבקת הסוכר.
מזלפים את הריבה על חצאי העוגיות ללא החור, חשוב להקפיד לא לזלף כמות גדולה מידי על מנת שהריבה לא תנזל מהשוליים בעת סגירת העוגיות. לתוצאה נקיה במיוחד, מומלץ לזלף מעט במסגרת העוגיה, לסגור אותה ורק אז לזלף מהריבה דרך החור של העוגיה העליונה.
שומרים בכלי אטום עד שבוע וחצי, שימו לב שמכיוון שבעוגיות יש ריבה אורך החיים שלהן קצת פחות ארוך מעוגיות חמאה רגילות.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
עוגת שוקולד של קונדטוריית milk
עוגת שוקולד רכה ומושקעת, עם 2 סוגי קרמים ופינוקים טעימים בין השכבות
מורכב
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
טארט שוקולד קרמי מושלם
בצק פריך קקאו שקדים במילוי קרמו שוקולד קטיפתי ומושלם, טארט פשוט ואלוהי
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.