חמוצים יפניים הכי טעימים שיש!
פשוט
4-8 שעות קירור
•צנצנת גדולה
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
נכון יש מאכלים שבלעדיהם ארוחה לא תהיה שלמה?
אז בשבילי, חמוצים יפניים הם משהו שחובה שיהיה על השולחן בארוחה אסייתית, בכלל לא משנה ההיקף שלה, כל עוד יש לי כמה שעות לפני ההגשה, כרוב גזר ומלפפון, הירקות נכנסים לצנצנת ומתחילים את תהליך ההחמצה שלהם.
עכשיו, זה ברור שההתמכרות הקשה נובעת מתוך העניין שלי עם אוכל מתוק, כי הרי הכותרת של המנה מטעה ומדובר בכלל במתוקים יפניים, ולא חמוצים, אבל זה ממש לא משנה אלו ירקות ולכן זה סלט וסלט זה בריא אז מותר לי לסיים צנצנת שלמה לבד. לא?
ועכשיו ברצינות, שלושת הירקות שציינתי פה - כרוב, גזר ומלפפון הם ממש מאסט ומהווים את הבסיס לתרכובת הטעמים הייחודית והמוכרת, מעבר לזה, תנו לדמיון שלכם להתפרע ותוסיפו כל ירק שזורם לכם, פלפלים בצבעים שונים או ירקות שורש שאתם אוהבים יתקבלו פה בברכה.
אז בקיצור ולעניין, כנסו לחתוך כמה ירקות ועוד כמה שעות תוכלו לנשנש את החמוצים המתוקים הטעימים בעולם. וטיפ אחרון ממני, תכינו צנצנת ספייר 😉
מתחילים מחיתוך הירקות, את הכרוב תחתכו לפיסות ריבועיות לא גדולות מידי, זה צריך להתאים לכם לביס, את המלפפון והגזר למטבעות אלכסוניות של בערך 1/2 ס״מ.
במידה ובחרתם להוסיף כרובית, פשוט חתכו אותה לפרחים יחסית קטנים, את הפלפלים לפסים של כס״מ רוחב, וכל ירק שורש אחר התאימו לגודל ביס ממוצע.
נעבור לירקות המתבלים, את הגי׳נג׳ר פרסו לפרוסות יחסית דקות. את השום רק צריך לקלף ואת הפלפל חתכו למטבעות.
לאחר שכל הירקות חתוכים, הכניסו אותם לצנצנת תוך שאתם דוחסים אותם פנימה.
להכנת התחמיץ כל שעליכם לעשות זה להרתיח יחד סוכר, חומץ, מים ומלח עד שכל הסוכר נמס.
כשהתחמיץ מוכן ועדיין חם, מזגו אותו על הירקות שבצנצנת וסגרו אותה. התחמיץ אמור לכסות את הירקות לחלוטין, במידה והצנצנת שלכם גדולה או שהתחמיץ לא כיסה הכל, הכינו ממנו עוד כמות ומזגו גם אותה.
לאחר שהכל מוכן, אפשרו לחמוצים להצטנן מעט על השיש, לאחר מכן העבירו את הצנצנת למקרר לסיום תהליך ההחמצה. מומלץ לתת לנושא לילה שלם אך גם 4-6 שעות עשויות להספיק, אתם תדעו שהחמוצים מוכנים כשהירקות - בעיקר המלפפון שינו את צבעם והתרככו.
שיהיה לכם בתאבון, ספרו לי איך יצא! 🤩
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.