לאבנה ביתית מארבעה מצרכים
פשוט
זמן התייצבות הלאבנה, בין שלוש שעות ללילה
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אוקיי, זה מיני מתכון מהקלים שיהיהו פה, כל מה שצריך זה לערבב את המצרכים ולהמתין.
ואז יש לכם לאבנה במרקם שאתם אוהבים, בחמיצות שאתם אוהבים ואך ורק עם מצרכים שאתם יודעים שהכנסתם אליה. שווה לא?
יאללה בלי להאריך במילים, כנסו למטבח, שימו פיתה על הגז ותתארגנו על לאבנה טעימה שאין כמותה, שיהיה בתאבון חברים!
מערבבים יחד את המצרכים של הלאבנה.
לגבי נושא החמיצות, הכמות שרשומה במתכון היא המינימום המומלץ, הלאבנה כמעט ולא יוצאת ככה חמוצה. ניתן להתאים את רמת החמיצות בהתאם למה שאתם אוהבים.
ההמלצה שלי היא לתקן את החמיצות לאחר שהגבינה מוכנה, פשוט להוסיף בפעימות עוד חומץ עד שמגיעים לחמיצות הרצויה.
בקערה גדולה, מניחים בד נקי (עדיף מסוג טטרה) מוזגים פנימה את מסת הגבניה, וקושרים את הבד סביב כף עץ. מניחים את הבד כך שגוש הגבינה תלוי באוויר ולא נוגע בתחתית הקערה. מכיוון שבהתחלה ניגרים הרבה נוזלים, מומלץ לרוקן את הקערה על מנת שהנוזלים לא ייגעו בגוש הגבינה.
מכניסים את הגבינה למקרר, כמות הזמן שהיא תשהה שם תלויה בכם, בדקו את המרקם על ידי לחיצה על הגבינה. אם אתם אוהבים מרקם רך של לאבנה, לא מדובר בהמתנה ארוכה מידיי ושעתיים בערך יספיקו, אם אתם אוהבים מרקם קשה יותר - שמזכיר שמנת (ואגב ניתן לגלגל אותו לכדורי לאבנה!), המתינו בין 5 שעות ללילה.
לאחר שהגעתם למרקם והחמיצות הרצויים, הלאבנה שלם מוכנה, שמרו אותה בכלי נקי ואטום בקירור עד שבוע וחצי.
אם בא לכם להעשיר את הטעמים של הלאבנה, הכינו את רוטב הזעתר דבש הטעים שלי, פשוט ערבבו יחד את המרכיבים ומזגו אותו על גבי הלאבנה. שיהיה לכם בתאבון חברים, ספרו לי איך יצא לכם!
החלפות וטיפים מהשפית
גוונו עם סוגי היוגורט לקבלת טעמים שונים של לאבנה, מבסיס יוגורט יווני או עיזים תתקבל גבינה עם טעמים שונים מזו שעם יוגורט בקר רגיל.
-
עם אותו המתכון תוכלו להגיע גם לגבינת שמנת טעימה להפליא! הינוי היחיד שתצטרכו לבצע הוא שימוש בקצת פחות חומץ, השתמשו בחצי מכמות החומץ ותהנו מגינה ביתית קרמית ועשירה. מבחינת זמני ההמתנה, פה מומלץ לאפשר לגבינה להגיר נוזלים כמעט לילה שלם.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
סלט תאנים קייצי ורענן
סלט של אטריות שעועית, המון ירוקים פרשיים ותאנים מתוקות
פשוט
ג׳עלה מושלמת לסלט בקלי קלות
תערובת פיצוחים מתובלים, תוספת מושלמת שמשדרגת כל סלט
פשוט
סלט כרוב ומלפפונים בקלי קלות
סלט כרוב מלפפונים ושקדים ברוטב חמוץ-מתוק מושלם, ובאפס מאמץ
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.