לביבות כרישה מושלמות וכשרות לפסח
פשוט
35 לביבות
•כשר | כשר לפסח | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
את המתכון הזה אנחנו מכינים כביכול לצורך הברכות של פסח.
למה כביכול? כי אמא מכינה אותו כמעט כל השנה. כי הוא טעים. ממש טעים. קציצות הפרסה האלו רכות בצורה שאתם לא מצליחים לדמיין כרגע. מלאות בטעם, וכאלו שמסוכן שיהיו מונחות לידכם על השולחן. והן איכשהו תמיד מוצאות את מיקומן לצידי. אני מאשימה את בעלי שפיתח אליהן אובססיה קלה. זו לא אני שאשמה.
עכשיו, שלא תבינו לא נכון, האובססיה מוצדקת לחלוטין, היא פשוט קצת שומנית, אבל נו חג מה לא נאכל?
הכיף הוא שמדובר במתכון באמת פשוט, הכל נטחן יחד אחרי הרתחה וזהו למחבת, אז מה לא תפתחו לכם את האובססיה הזו גם? בקיצור קדימה, לכו לצוד כמה כרישות וכנסו למטבח, שיהיה לכם בהצלחה ובתאבון, ספרו לי אם התמכרתם!
מרככים תפוח אדמה במים מומלחים. לאחר הבישול, מסירים את הקליפה ומועכים עם מזלג.
מסירים את רוב החלק הירוק מהכרישות, שוטפים אותן היטב וחותכים אותן לחתיכות גסות. מרתיחים במים מומלחים עד שהן רכות לחלוטין. מסננים וסוחטים מעט את מי הבישול.
מכניסים למעבד מזון בצל, תבלינים, תפו״א ואת הכרישות וטוחנים בפולסים עד איחוד מלא. חשוב לעבוד פה בפולסים על מנת שתפוח האדמה לא ישחרר את העמילנים שלו בערבול מהיר.
מעבירים את המסה לקערה, ומוסיפים את קמח המצה בהדרגה, המטרה היא לספוג את הנוזלים שיש בקערה, אך לא להגיע למרקם קשה מידי. כמותית, לא אמורים לעבור כוס של קמח מצה במתכון זה.
מחממים שמן במחבת רחבה, בזמן שהוא מתחמם מוסיפים את המצרך האחרון למסה - הביצים. הוסיפו אותן בהדרגה וערבבו תוך כדי, עד שמתקבל מרקם של גבינה לבנה.
טגנו את הקציצות עד שהן מושחמות היטב. במידה וניגרים מהן מים בזמן הטיגון, כנראה שלא הוספתם מספיק קמח מצה, הוסיפו עוד קצת למסה והמשיכו בטיגון. מוציאים לרשת צינון ומגישים בעודן חמות.
החלפות וטיפים מהשפית
במידה ואתם מכינים אותן מראש - כמוני 😊, שמרו אותן בכלי אטום, וחממו מעט בתנור לפני ההגשה. הן טעימות גם כשאינן חמות אבל אני אוהבת אותן יותר במצב החמים שלהן.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
עוגת גבינה אפויה ושוקלד לבן הכי מושלמת בעולם באחריות
עוגת גבינה אפויה יפה ברמת קטלוג, קרמית, עדינה וממכרת שאי אפשר להפסיק ליישר
בינוני
סנט הונורה מושלמת וחגיגית
עוגה חגיגית, מלכותית ויפיפיה עם טעם מושלם לא פחות מהמראה שלה!
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.