עוגת לימון בחושה שלא תצליחו להפסיק ליישר
בינוני
150-170 מעלות במצב טורבו | 30-40 דקות
•תבנית מלבנית 18/8 גובה 8 ס״מ
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
טוב חברים, מדובר פה אחת מהעוגות האהובות עליי.
נכון, זו ״רק״ עוגה בחושה, אבל כמו שאתם שמים לב, זו עוגה בחושה מפונקת, עם כל מיני שדרוגים ותוספות שהופכות אותה להרבה יותר מסתם עוגה בחושה.
קודם כל, היא עסיסית כמו שאתם לא יכולים לדמיין בכלל, היא חמצמצה ועדינה, היא רכה והיא בעיקר פשוט ממכרת. אז נכון יש לה כמה שלבי הכנה יותר מבבחושות רגילות, אבל אם אין לכם זמן אני מרשה לכם לוותר על הקישוטים ולהשאר עם העוגה והזיגוג בלבד וכל הטעם יישמר ואתם תתמכרו אליה גם ככה. בקיצור, אם אתם מאוהבי הקינוחים החמצמצים ואתם מחפשים אחד לאירוח הקרוב או לקפה של שבת, החיפושים שלכם נגמרו!
מתחילים בעיקר, העוגה-
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים ביצים וסוכר. מוסיפים גם וניל וגרידת לימון ומערבלים כחמש דקות עד עשר דקות במהירות איטית לשם המסת הסוכר.
על מנת להגיע למרקם הנכון של החמאה עבור המתכון, מניחים חמאה בטמפרטורת החדר בקערה וממיסים במיקרו ממש לעשר שניות. מוציאים ומערבבים היטב כך שהחלקים של החמאה שהחלו להנמס יחממו מעט את אלו שנותרו מוצקים יותר. המרקם שאליו אנחנו מנסים להגיע יזכיר מרקם של גבינה.
מוסיפים את החמאה לביצים ומערבלים עד קבלת אמולסיה (אמולסיה = איחוד החומרים) ומרקם חלק של המסה.
מחממים את התנור לחום של 150-170 מעלות במצב טורבו.
מוסיפים חצי מכמות הקמח ומערבלים קלות. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים שנית. מסיימים בערבול ידני. חשוב מאוד לא לערבב בשלב זה יותר מהנדרש - מהרגע שמוסיפים את הקמח לבלילה, הערבוב יתחיל לפתח את הגלוטן שלו, בעוגות בחושות אנחנו לא רוצים שזה יקרה כי הן ייצאו דחוסות וכבדות. גם אם ישארו גושים קטנים של קמח, זה עדיף על ערבול יתר.
משמנים מעט תבנית מלבנית, וממלאים ⅔ מגובהה במסת העוגה. מכים קלות את התבנית על משטח העבודה ליישור המסה.מכניסים לתנור החם ואופים כ-30-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הזיגוג ותוספות הקישוט. מתחילים בזיגוג,
מביאים לרתיחה מיץ לימון, מים וסוכר. מבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מכפים את הקצף שנוצר בבישול ומעבירים את הזיגוג למד ליטר.
הכנת קליפות לימון מסוכרות
בעזרת קולפן, קולפים קליפת לימון לרצועות ארוכות כגובה הלימון. את הקליפות חותכים לגפרורים ישרים ודקים (כ-1 מ״מ).
מבשלים את הקליפות להוצאת המרירות. ממלאים סיר קטן במים ומניחים את הקליפות.
מביאים לרתיחה ושופכים את המים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
מניחים בסיר חזרה את הקליפות אחרי הבישול השלישי, ומוסיפים סוכר ומים.
מורידים את האש לחום בינוני ומבשלים 4 דקות עד שהסוכר נמס וקליפות הלימון הופכות למעט שקופות ומסולסלות (את הקליפות בתוך הנוזל ניתן לשמור כמו ריבה מספר חודשים).
ציפוי היוזו
מערבבים מיץ לימון ויוזו. מוזגים את רוב המיץ על גבי אבקת הסוכר ומערבבים.
ממשיכים להוסיף לאט מיץ עד קבלת מרקם המזכיר דבק. מעבירים לשק זילוף ללא צנטר וגוזרים חור קטן.
הרכבת העוגה
בשלב זה, על העוגה, הזיגוג, או שניהם להיות חמים. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת ומעל תבנית מעט עמוקה.
מוזגים את כל זיגוג הלימון לאט על העוגה. נותנים לזיגוג לטפטף מעט לתבנית, מזיזים את הרשת והעוגה הצידה ומחזירים את כל הזיגוג שנטף חזרה למד הליטר. מחזירים את הרשת והעוגה לתבנית ומזגגים שוב. חוזרים על הפעולה פעם שלישית.
מניחים לזיגוג לטפטף ולעוגה להצטנן מעט.
מעבירים את העוגה לתבנית ההגשה, מזלפים את ציפוי היוזו ומפזרים במרכז העוגה ערימה של קליפות מסוכרות. אפשר לאחסן את העוגה בקופסה אטומה במקרר או בטמפרטורה קרירה עד שבוע. אם היא תשרוד עד אז.
החלפות וטיפים מהשפית
אם אין לכם יוזו, אתם יכולים להכין את הציפוי של העוגה מלימון בלבד.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
עוגת שוקולד של קונדטוריית milk
עוגת שוקולד רכה ומושקעת, עם 2 סוגי קרמים ופינוקים טעימים בין השכבות
מורכב
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
טארט שוקולד קרמי מושלם
בצק פריך קקאו שקדים במילוי קרמו שוקולד קטיפתי ומושלם, טארט פשוט ואלוהי
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.