logo

אז מה אוכלים הבוקר?

קניידלעך מושלם של סבתא רבקה

פשוט

קניידלך מושלם של סבתא רבקה | צולם ע״י: מור אוחנה

חצי שעה מנוחה

כ-30 יחידות

כשר | כשר לפסח | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

ללא ספק, שאין מתחרים לקניידלעך של סבתא רבקה.

למזלי אמא למדה אותו בצורה מושלמת, והכדורי מצות האלו נשארו לנו על השולחן גם היום. הם כל כך רכים ועדינים בטעם, והם פשוט נמסים בפה.
העניין הוא שסבתא רבקה בכלל היתה טוניסאית, אבל למזלי, סבא שהגיע מרומניה, הכניס לנו לשולחן מאכלים אשכנזיים, וסבתא שבישלה הכניסה להם קצת תיבול וטעם, אז נכון, אין שום תבלין מיוחד מידי ברשימת המצרכים, אבל המרקם הזה, והמרק עוף המצויין שהיא נהגה להגיש עם אותם כדורי מצה, זו היתה ללא ספק היד הטוניסאית הנדירה שלה.

אז את המתכון הזה, קצת מרוקאי מצידי אבל אני אגיד את זה - עושים לפי העין, המרקם הראשוני של תערובת הקניידלעך חשוב ללא ספק, אבל גם המרקם שלהם אחרי הוספת הביצים, באינסטגרם שלי תוכלו למצוא גם את סרטון ההכנה שם המרקמים גם ויזואליים ולא רק מתוארים במילים 😉
אז בקיצור ולעניין, לכו ותגלגלו לכם קניידלעך טעימים שבאמת חבל לפספס, שיהיה חג שמח וטעים!

1

מערבבים יחד בקערה את המרגרינה והמים החמים עד להמסה מוחלטת של המרגרינה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.

2

מכניסים בהדרגה את קמח המצות, המרקם אליו אנו מכוונים מזכיר מרקם של בצק פריך, ברגע שהגעתם למרקם הנכון, כסו את הבצק והניחו למנוחה של חצי שעה.

3

מוסיפים בהדרגה את הביצים- אחת כל פעם, עד שהבצק הופך לרך מספיק שניתן לקצץ לקציצות, אך לא רך מידי. אני הוספתי 2 ביצים בגודל xl.

4

עבור נוזל הבישול של הקניידלעך, מכינים מעין מרק זריז ממש. אני ממליצה לתבל אותו בעדינות שכן הקניידלעך שותים את הנוזלים האלו וכל תיבול שנוסיף למים ייספג בהם.
בסיר גדול עם מעט שמן מטגנים היטב גזר, בצל ושום. אחרי שהם משחימים היטב מוסיפים את המים והתבלינים. מביאים לרתיחה.

5

מרטיבים את הידיים מעט ומגלגלים קציצות קטנות - הקניידלעך מתנפחים בזמן הבישול. מכניסים את הכדורים לסיר המים עד שהם צפים ומבהירים. במידה ולא אוכלים מיד, מעבירים לקופסה עם מרק צח שמכסה אותם על מנת שהם לא יתייבשו. תיהנו המון חברים, מקווה שיצא לכם טעים כמו של סבתא ♥️

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.