logo

אז מה אוכלים הבוקר?

חציל אפוי ברוטב מיסו משגע וב-10 דקות עבודה!

פשוט

חציל אפוי במיסו | צולם ע״י: מור אוחנה

200 מעלות סטטי 90 דקות | 180 מעלות סטטי 25 דקות

מנה ראשונה

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אחד הדברים האהובים עליי בארוחות האסייאתיות, זה תרבות ״פתיחת השולחן״.

תמיד יש בארוחות כאלו הרבה מאוד מנות ראשונות או מנות שיתופיות של מרכז השולחן, ולכל מנה יש את הצבע והטעם הייחודי לה. את המנה הזו, של חציל במיסו, טעמתי לראשונה בארוחה ממש מהסוג הזה, ישבתי עם חברות במסעדה, והזמנו יחד המון מנות ראשונות. המלצרית אמרה לנו שעל מנת החציל במיסו אסור לנו לוותר, והאמת שהיא בהחלט צדקה. החציל שהוגש לנו עמד בציפיות והיה אחד הדברים הטעימים שהונחו לנו על השולחן באותו ערב.

במסעדה, החציל טוגן לפני האפיה עם הרוטב, לכם הבאתי את הגרסה הקצת יותר בריאה ונטולת הטיגון העמוק שלו, ואני חייבת להגיד שהוא טעים ככה לא פחות!
ונכון שהוא דורש קצת תשומת לב בתנור, אבל לכם יש סך הכל 10 דקות עבודה עליו (12 אם בא לכם להיות קטנוניים), ועוד עבודה קלה של לערבב ולמרוח בלבד, בלי טכניקות ובלי תהליכים מורכבים, אז מה לא תנסו?

בקיצור ולעניין, אני ממש ממליצה שתכנסו מיד למטבח ותנו לחציל הזה את המקום שמגיע לו על השולחן שלכם, שיהיה בתאבון!

1

מחממים תנור במצב סטטי לחום של 200 מעלות.

2

חוצים חציל לאורכו וחורצים את שתי הפרוסות שתי וערב. אם החציל מתנדנד לכם על התבנית, תחתכו פיסה מצדו האחורי על מנת לייצב אותו. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים בשמן ומפזרים מלח גס.

3

מכניסים לתנור למשך שעה- שעה וחצי או עד שהחציל מתרכך ומזהיב.

4

בנתיים בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל חומרי רוטב המיסו, כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות להסמכה עדינה.

5

כשהחציל מוכן, מורידים את חום התנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מורחים על כל פרוסת חציל 2 כפות מתערובת המיסו. אל תתפתו לשים יותר מידי רוטב, הוא מכביד ומעמיס על החציל, אנחנו רוצים חציל עדין ומתובל ברוטב לא כזה ששוחה בו. מחזירים לתנור למשך 25-30 דקות.

6

לאחר שהחציל מוכן, מצננים אותו מעט, ומפזרים צ׳ילי, עירית קצוצה ופניני אורז ומגישים.
תודו שהיה קל בטירוף!

שיהיה לכם בתאבון, ספרו לי מה חשבתם 😋

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.