logo

אז מה אוכלים הבוקר?

מופלטות מושלמות

בינוני

מופלטות מושלמות | צולם ע״י: מור אוחנה

30 דקות מנוחה לבצק | 30 דקות תפיחה

כ-50 יחידות

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

למימונה ולי יש רגשות עזים אחת כלפי השניה.
היא אוהבת להשמין אותי, ואני אוהבת בייסיקלי כל דבר שקשור בה החל מצאת אכילת המצות, להכנת כל המאפים המתוקים עם האחיות שלי ועם אמא, לאירוח של כל החברים והמשפחה, למוזיקה המטורללת והשמחה, ולשמחה הענקית של הערב הזה שמלווה כל שנה את כל באי הבית.
בשנה המורכבת והכואבת הזו החלטנו שאי אפשר לחגוג את המימונה, אז כל שנותר לי זה להתרפק על המימונות של השנים האחרונות ולקוות שעד שנה הבאה נוכל לחזור לשמוח ולחגוג באמת, עם כל האנשים היקרים שחסרים פה 🎗️

המופלטות שפה, זה מתכון שמלווה אותנו כבר כמה שנים טובות, שלא נכשל לנו ושנפתח לבצק דק ועדין כל כך, ושיודע לספוג את החמאה והדבש באופן מושלם. המתכון עצמו דרך אגב מוגדר כבינוני ברמת הקושי אך ורק בגלל ההתעסקות עם פתיחת הבצק, מעבר לזה - קלי קלות! בקיצור ולעניין, וגם אם אין השנה מימונה כהלכתה, אני מזמינה אתכם להכין מופלטה לציון צאת פסח ומקווה שהיא תסמן את החירות שאנחנו מייחלים לה כל כך בעם שלנו, שנדע ימים טובים יותר, חג מימונה שקט ומלא תקווה לכולנו 🤍

1

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים בהדרגה ובמהלך הוספתם מוסיפים את המלח, לשים כעשר דקות עד קבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק.

2

משמנים מעט את החלק העליון של הבצק על מנת שלא יתייבש, מכסים ומניחים לחצי שעה.

3

על מגש גדול או תבנית, מוזגים כסנטימטר שמן. קורצים עיגולים בערך בגודל של כדור פינגפונג ומניחים אותם על המגש המשומן. הכדורים צריכים לתפוח בשמן כ-30 דקות. שימו לב לא לפוצץ את המגש מכיוון שהכדורים צריכים מקום לתפוח.
אם אתם עושים מתכון שלם, עד שתסיימו לגלגל את הכדורים, הכדורים הראשונים שגלגלתם כבר יהיו די מוכנים לעבודה.

4

מחממים מחבת יבשה, ומתחילים לפתוח את המופלטות. ניתן לפתוח אותן על שיש משומן, וניתן בין שתי ניירות אפיה להקלה על ההעברה של המופלטות למחבת - בכל מקרה הבצק רך ומאוד נוח, ואינו מצריך עבודה עם מערוך. את הפתיחה תעשו בתנועות מעגליות עד שהבצק נפתח לעובי דק ככל האפשר.

5

מנחים את עלה הבצק על המחבת ומיד מתחילים לפתוח את הבאה בתור, כאשר העלה הבא מוכן, הופכים את המופלטה שבמחבת ומניחים מעליה את החדשה. החל מהמופלטה הזו- יתר המופלטות יבושלו מצד אחד בלבד שכן הן מבושלות בערימה - מניחים מופלטה בראש הערימה והופכים אותה כך שתגע במחבת.

6

במידה והכנתם כמות גדולה מידי ונהיה לכם קשה להפוך את הערימה, הוציאו את המופלטות המוכנות לצלחת הגשה והתחילו לערום ערימה חדשה. מוציאים את הערימה ומגישים עם חמאה, דבש ולאוהבים - ריבות.

***מכיוון שבבצק יש שמרים, ניתן לשמור את המופלטות קצת יותר לאחר הבישול מבלי שהן יתקשו. מחממים תנור לחום מינימלי של 30 מעלות ומניחים קערה עם מים רותחים ליצירת סביבה לחה. מכניסים את ערימת המופלטות וסוגרים את דלת התנור. 

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.