logo

אז מה אוכלים הבוקר?

עוגיות שיבולת שועל בחמש דקות עבודה!

פשוט

עוגיות קוואקר בחמש דקות עבודה! | צולם ע״י: מור אוחנה

170 מעלות טורבו | 15-30 דקות

12 עוגיות

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אם היתה לי קטגוריה של קל ממש זה מה שהייתי שמה פה, כי רמת קושי קל לא מתאר באמת את קלות ההכנה של העוגיות האלו.
מערבבים הכל יחד, מגלגלים כדורים וביי לתנור. ואז, אחרי חמש דקות בערך, בא לך לאכול את העוגיות למרות שהן עוד לא מוכנות כי בבת אחת נהיה ריח מטורף בבית של עוגיה מתוקה וטעימה להפליא. שניה אני הולכת לקחת אחת כי עשיתי לעצמי חשק 🤤

אוקיי חזרתי, אז ככה, הקוואקר הפשוט שיש בסופר, עם עוד כמה מצרכים שכנראה כבר יש לכם בבית וגם לכם יש את העוגיה הכיפית הזו, מה שנחמד הוא שהיא באמת על הספקטרום הבריא של העוגיות, אין בה סוכר אלא דבש (מייפל אם אתם מתעקשים), והיא בלי גלוטן בכלל. בתוספות תרשו לדמיון שלכם להתפרע - ובכלל אתם תראו שבייסיקלי על כל מצרך פה יש לכם אופציות חלופה ככה שהעוגיות שלכם יהיו מותאמות בדיוק לטעם האישי שלכם.
בקיצור ולעניין, מכיוון שהן קלות יותר מלקרוא את כל מה שכתבתי פה - יאללה למטבח, בואו נתחיל!

1

מחממים תנור על 170 מעלות טורבו.

2

מתחילים מהרטובים - מערבבים בקערה דבש, ביצה וממרח - אני השתמשתי בממרח ערמונים טעים שקניתי ביוון, אבל באמת שכל אגוז יכול לעבוד פה, הממרח הזה מוסיף את השומניות הנדרשת לעוגיה וכמובן טעם, תוכלו להמיר אותו לטחינה, ממרח שקדים, פיסטוקים, לוז - כל שעולה על דעתכם, רק זכרו להתאים את התיבול.

3

מוסיפים מלח, אבקת אפיה וקינמון (לא חובה אבל מוסיף המון 😉 אם אתם פחות בעניין שלו - הוסיפו מעט מחית וניל, גרידת לימון או כל קיק טעם כיפי אחר) מערבבים היטב ומוסיפים פנימה את שיבולת השועל וצימוקי האוכמניות. כל סוג תוספת תעבוד לכם - אגוזים, צימוקים מסוג אחר, שוקולד צ׳יפס, העיקר שתתאים לממרח שהכנסתם בשלב הקודם. מערבבים עד שנוצרת עיסה קצת דביקה אבל אחידה.

4

מרטיבים מעט את הידיים ומגלגלים כדור דיי קטן ופחוס, באפיה העוגיות תופחות וגדלות קצת אז קחו את זה בחשבון כשאתם מחשבים את גודל הכדורים. סדרו אותם על תבנית מכוסה בנייר אפיה והכניסו לתנור החם.

5

לאחר 15 דקות, כאשר לבית יש ריח של ארוחת בוקר מתקתקה, תציצו בתנור, העוגיות משחימות יפה כשהן מוכנות, ותאמינו או לא אבל יש לכם שוב זכות בחירה - האם להוציא אותן ממש כשהן זהובות קל או להמתין שהן ישחימו עוד קצת. אחרי קצת פחות מעשרים דקות הן יהפכו ליציבות לחלוטין אך העוגיה תשאר קצת רכה לאכילה, לכיוון ה-30 דקות תקבלו עוגיות קריספיות יותר.
בהצלחה ובתאבון, ספרו לי איך גיוונתם בעוגיות שלכם!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.