logo

אז מה אוכלים הבוקר?

מרק בצל קטיפתי ומושלם

פשוט

מרק בצל מקורמל | צולם ע״י: מור אוחנה

קרמול בצל 40 דק׳ | בישול מרק שעה

12 מנות

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

מרק בצל הוא מרק קצת מפונק, הוא צריך הרבה זמן לקרמול הבצל בשביל שלתוצאה הסופית יהיה את הטעם העמוק והמתקתק שאנחנו מצפים לפגוש כשלוקחים את הכף הראשונה ממנו. אותו קרמול ארוך ואיטי הוא גם האחראי לריח והצבע השחומים והמגרים שיש למרק הנפלא הזה.

אבל אני חייבת להגיד, שמעבר לסבלנות שצריך פה, מדובר במרק פשוט להכנה באופן היסטרי, במיוחד אם יש לכם מעבד מזון בבית ואז גם שלב החיתוך והדמעות נחסך מכם. אין צורך בטכניקות בישול מיוחדות, רק קצת בצלים וזמן וגם אתם תיהנו מצלחת מושלמת של מרק חם עם קצת גבינה טובה מגורדת מלמעלה שמוסיפה טעם אומאמי משגע למנה וקרוטונים לקראנץ׳ נדרש בכל ביס.

אז בקיצור ולעניין, אני מפצירה בכם ללכת להכין לכם צלחת טעימה כמו שלי, שיהיה בתאבון!

1

נתחיל מחיתוך הבצלים, בעזרת מג׳ימיקס או סכין טובה, חותכים את כל הבצלים לטבעות דקות. אני השתמשתי בבצלים סגולים, אבל גם הלבנים יהיו מצויינים למנה.

מעבירים אותם לסיר גדול עם תחתית עבה, ומבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שהבצל מתחיל להזיע קצת. מוסיפים חמאה, מוסקט ופלפל לבן ומערבבים.

2

כשמתחיל להיות רעש של רתיחה מהחמאה מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-40 דקות עד שהבצל משחים ומקבל צבע חום עמוק מאוד.

3

על מחבת יבשה ״מטגנים״ קמח כמה דקות עד שהצבע שלו מצהיב מעט ועולה ממנו ריח שמזכיר אגוזים.
הקמח יסמיך את המרק מעט ובאמצעות השלב הפשוט הזה יוסיף לו עוד רובד של טעם. אפשר לוותר ולהוסיף את הקמח כמו שהוא, אבל זה מאמץ קטן מאוד שמשדרג את המנה, אז שווה לבצע אותו.

4

מוסיפים את הקמח לבצל שהשחים ומערבבים היטב עד שהוא נספג כולו בבצל.
מוזגים לסיר יין לבן, מערבבים ומבשלים מספר דקות על אש בינונית-גבוהה.

5

מוסיפים את ציר הירקות ומלח לסיר המרק.
ניתן להכין ציר ירקות פשוט וקל כמו במתכון שלי, ולמי מכם שמעוניין לחסוך קצת בזמנים, יש היום בהמון חנויות ציר ירקות מוכן שרק צריך לפתוח ולהוסיף למנה.

6

מערבבים ובודקים את סמיכות המרק, אם אתם אוהבים את הסמיכות הנוכחית, כל שנשאר לכם לעשות הוא לבשל את המרק כשעה על אש נמוכה. במידה ואתם רוצים מרק קצת יותר דליל, הוסיפו גם את המים בהדרגה עד שאתם מרוצים מהתוצאה.

7

מגישים את המרק החם עם גבינת גרנה פאדנו מגורדת וקרוטונים, שיהיה לכם בתאבון!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.