logo

אז מה אוכלים הבוקר?

מרק בטטה חלומי במינימום מאמץ!

פשוט

מרק בטטה מנחם וקל להכנה | צולם ע״י: מור אוחנה

1 שעה הכנה ובישול

6 מנות

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

החורף פה בארץ הוא חוויה מאוד מוזרה, בא כשבא לו באיזו עוצמה שבא לו נעלם כשבא לו ולפעמים גם חוזר פתאום לכמה ימים של הדרן מוזר.

הדבר היחיד שברור סביב החורף שלנו הוא האוכל החורפי והמנחם שכולם מצפים לו עם הטיפות הראשונות של הגשם (או הקור נטול הגשם במצב שלנו).

באסכולות המרקים, יש תמיד שניים שמיד מתחשק לי להכין - בצל ובטטה, ואחד שתמיד מנצח ומוכתר למרק הראשון של החורף. והוא מרק הבטטה הקרמי והמושלם הזה.

הוא מקבל ציון 10/10 בכמה שהוא מנחם וקטיפתי, הוא קל להכנה באופן די מטורלל, הוא ארוחה משביעה וטעימה באופן קיצוני והוא אפילו טבעוני שזה תמיד אקסטרה ניצחון במתכונים.

אז בקיצור ולעניין, אם בא לכם על קערה כתומה וטעימה כנסו למטבח ובעוד שעה יש לכם אחת כזו ממש ביד 🤩

1

מחממים בסיר גדול שמן זית, מוסיפים אליו את כל הירקות המתבלים - שום, ג׳ינג׳ר, בצל, שורש פטרוזיליה וצ׳ילי. מטגנים חמש דקות.
החלק הממש כיף במרק הזה הוא שבסוף הכל נטחן, ולכן אין צורך בקיצוץ הירקות, חיתוך גס מספיק פה.
לגבי שורש הפטרוזיליה, הוא מוסיף חריפות כיפית מאוד למרק, אנחנו אוהבים בבית שהמרק חרפרף ולכן אני שמה 2 יחידות, אם אתם יותר רגישים לחריף שימו רק יחידה אחת, אבל אני מאוד ממליצה לא לוותר עליו לחלוטין כי הוא מוסיף עקצוץ טעים ומעניין.

2

קולפים וחותכים פיסות גדולות של גזרים ובטטות ומוסיפים אותם לסיר.
מסירים מהדלעת את הקליפה הקשה שלה, חותכים קוביות גדולות ומוסיפים גם אותה. מטגנים יחד עוד 3-5 דקות.

3

מוסיפים מים או ציר. אני תמיד בוחרת להשתמש בציר כאשר אני מכינה מאכלים שמצריכים נוזלים, הטעמים נהיים מורכבים יותר ונוסף עוד רובד למנה, אבל, אני גם תמיד מחזיקה ציר במקפיא וברור לי שזה לא המצב אצל כולם 😉.
אז אם כי קל ממש להכין ציר (ואגב כמעט כל ציר יעבוד פה אז תרגישו חופשי להוסיף את האהוב עליכם ירקות, עוף או בשר) אם אין לכם את הזמן או החשק להכין אחד, גם מים יעשו את העבודה.

4

מוסיפים לסיר את העדשים הכתומות - מונבטות אגב יוסיפו למנה הזו גם מנת חלבון ויהפכו אותה לממש ארוחה שלמה, ואת כל התבלינים. מכסים את הסיר ומבשלים הכל יחד עד שכל הירקות התרככו לחלוטין.

5

לאחר כ-45 דקות כשהירקות רכים, מכבים את האש, מוסיפים כוסברה שטופה וטוחנים הכל היטב בעזרת בלנדר מוט. טועמים ובודקים אם צריך לאזן מלח סוכר או קינמון וזהו, המרק הטעים שלכם מוכן!
קשטו אותו בעירית קצוצה, בקרוטונים טעימים ואני ממלימה במיוחד להוסיף גם כף של שמנת חמוצה, קרם פרש או גבינה טבעונית, שיהיה בתאבון חברים, ספרו לי איך יצא לכם 🥰

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.