logo

אז מה אוכלים הבוקר?

כרעי עוף ברוטב תפוזים משגע

פשוט

כרעי עוף ברוטב תפוזים משגע | צולם ע״י: מור אוחנה

90 דקות בישול

6 כרעיים

כשר | בשרי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

עוף בתפוזים תמיד היה משהו שאהבתי, אני זוכרת ששנים אמא הכינה לנו בבית את הגרסה הסופר מהירה שלה עם רכז תפוזים קפוא, וזה היה ממנות העוף שהכי אהבתי לאכול - אוהבת אוכל מתוק כבר אמרתי לכם.
והעוף שפה, הוא מעין הומאז׳ ושדרוג שלה. במקום הרכז הקפוא, מיץ תפוזים טריים עם ציר ירקות טוב ואיך לא קצת קרמל בשביל להמתיק עוד קצת את העניינים. האמת שזו פשוט מנה טובה ופשוטה להכנה.

העוף יוצא רך ועסיסי בטירוף, והרוטב המצויין הזה משדרג את התוספת שתבוא לצידו של העוף. אז בקיצור ולעניין, לכו להכין לכם עוף טוב שיפנק אתכם לאורך השבוע או בארוחת השישי הקרובה ושיהיה בתאבון!

1

מכינים קרמל ממיץ הלימון והסוכר, כשהוא מקבל צבע חום בהיר מוסיפים ציר, מיץ תפוזים, גרידה ורסק ומערבבים היטב.

בגלל שקים הבדל טמפרטורות בין הקרמל לנוזלים, ברגע הראשון הקרמל ייקרש מעט, פשוט המשיכו לערבב את הכל יחד עד שהוא נמס שוב.

2

כשהנוזלים מתאחדים לחלוטין, מוסיפים פרוסות תפוזים, מלח וקינמון - אם אתם לא חובבי קינמון, המתכון מצויין גם בלעדיו 🙃

בשלו את הרוטב כעשר דקות לאיחוד טעמים והסירו מהאש.

3

מלהיטים סוטאז׳ רחב ויבש משמן, כשהוא חם מאוד מניחים את כרעי העוף עם החלק של העור כלפי מטה. השומן הטבעי של העוף ייצא ולמעשה ייטגן את הכרעיים.

משחימים את העופות כחמש-עשר דקות, הפכו אותן והשחימו גם את הצד השני.

4

כשהעוף מושחם משני צידיו. מוזגים את רוטב התפוזים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד שהעוף רך.

זהו, הכל מוכן, הגישו עם אורז לבן טעים שישתה את הטעמים של רוטב התפוזים, שיהיה לכם בתאבון חברים 🧡

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.