logo

אז מה אוכלים הבוקר?

עוף מזוגג ברוטב תפוזים

בינוני

עוף מזוגג ברוטב תפוזים | צולם ע״י: מור אוחנה

שעתיים השרייה

6 מנות

בשרי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

עוף מטוגן ומזוגג.

באמת יש צורך בהרחבה פה? כי איפה בעצם אפשר לטעות בסיפור כזה? קוביות שמנמנות של עוף שנמצאות במצב הצבירה האהוב עליי בעולם - טיגון עדין, ורוטב מתקתק והדרי שפשוט מחמיא לעוף בצורה מושלמת, עוטף אותו ונותן לו את החמצמצות והמתיקות שתמיד אני מצפה מרוטב דביק ומבריק לתת לאוכל שלי.

המנה הזו, אם כי דורשת כמה שלבים, באמת פשוטה והתוצאה שווה כל דקה של השקעה. אז בקיצור ולעניין ובאמת כי אין פה צורך בהקדמה ארוכה, בואו נתחיל!

1

חותכים את חזות העוף לקוביות של בערך 3 ס״מ.

בקערה טורפים יחד ביצה, חלב ותבלינים, לגרסה הכשרה, פשוט המירו את החלב בביצה נוספת או תחליף חלב שאתם אוהבים.
מכניסים את העוף לתערובת, מערבבים היטב ומוודאים שכל העוף נוגע במשרה, מכסים ומניחים למסה לנוח בין שעה לשלוש שעות. הסודה והחלב שבתערובת יסייעו לרכך את העוף.

2

בזמן שהעוף בהשריה, נכין את הרוטב. נתחיל מהאלמנט המאיים ביותר במטבח (שלא לצורך) - קרמל.

עכשיו תקשיבו, כל הסיפור, הוא פשוט להדליק את האש ולא לגעת. זהו. ברגע שתערבבו על ידי כף כלשהי את הסוכר, הקרמל שלכם יתחרבש בגלל שהסוכר יתחיל תהליך של קריסטליזציה - את זה אנחנו לא רוצים כמובן, ולכן כאמור - פשוט לא לגעת.

אז נתחיל, במחבת די עמוקה ועם תחתית שמפזרת חום באופן שווה, שמים את הסוכר ומיץ הלימון. מדליקים את האש על חום בינוני וממתינים. ברגע שהסוכר מתחיל להנמס ולייצר בועות בצידי המחבת, אתם יכולים להניע את המחבת בצורה מעגלית בשביל לפזר את הנוזלים שהתחילו להצטבר. ממתינים עד שמתקבל קרמל יחסית בהיר, ברגע שהוא מתחיל להיות חום, צריך לעבוד בזריזות כי המסה כבר חמה מאוד והוא עלול להשרף.

3

כשהקרמל חום ענברי, מוסיפים גרידה מתפוז שלם ומים רותחים ומערבבים היטב (מים קרים יגרמו לקרמל להתקשות ויהיה מסובך יותר לערבב את המסה).

מוסיפים את כל יתר חומרי הרוטב פרט לקורנפלור. מערבבים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רותח, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות.

טיגון העוף

4

בקערה גדולה מערבבים את הקורנפלור והתבלינים. מוציאים את העוף מהמשרה - סוחטים אותו מעט מעודפי הנוזלים ומעבירים לקערת הקורנפלור. מערבבים היטב כך שהעוף יצופה כולו בתערובת.
מחממים במחבת שמן - לא צריך פה כמות גדולה מידי, אבל שימו לב בין נגלות של טיגון אם השמן נגמר והוסיפו בעת הצורך.

5

מטגנים את העוף על אש בינונית עד שהוא מזהיב מכל הכיוונים ומעבירים לרשת צינון. כשהכל מוכן, מעבירים אותו לתוך מחבת עם רוטב התפוזים ומבשלים מספר דקות לעיטוף.
לבסוף, מוהלים קורנפלור עם מעט מים פושרים ומוסיפים אותם לרוטב. הקורנפלור יסמיך מעט את הרוטב ויעזור לו להדבק לעוף באופן מושלם. מומלץ להגיש עם אורז לבן ומעט עירית קצוצה. שיהיה בתאבון חברים ♥️

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.