logo

אז מה אוכלים הבוקר?

עוגיות פאלמייה, או בשמן המוכר אוזני פיל

פשוט

עוגיות פאלמייה, או בשמן המוכר אוזני פיל | צולם ע״י: מור אוחנה

170 מעלות, 20-22 דקות

כ- 30 עוגיות קטנות

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

העוגיות האלו מצריכות סוכר, והרבה.
ויודעים מה? ממש ממש לא אכפת לי. הן כל כך טעימות וקריספיות בצורה הכי כיפית שאפשר. ופיצפוץ הכיפי הזה שהסוכר מוסיף להן - אין לו מתחרים.
חוצמזה, שמדובר בעוגיה הכי קלה ביקום להכנה. והכי מהירה גם. אז מה לא תכנסו שניה למטבח ותכינו צנצנת?
בקיצור ולעניין לכו מיד לרכוש בצק עלים איכותי, ותכינו לכם אוזני פיל ביתיות מושלמות!

1

מפזרים סוכר בנדיבות על משטח העבודה, מרדדים את הבצק על גביו לעובי של 3 מ״מ, לצורה ריבועית ככל האפשר.
במהלך הרידוד מוסיפים כל הזמן סוכר משני צידי הבצק.

2

לאחר הרידוד, מיישרים את הבצק לריבוע מושלם ככל הניתן.
מקפלים את הבצק משני צדדים מקבילים כלפי מרכז הריבוע, כך שנוצרים שני חצאים שווים שיוצרים מלבן ובמרכזו נקודת חיבור השכבות. לוחצים בעדינות כך שלא ישאר אוויר כלוא בין השכבות שקיפלנו.

מקפלים שוב בנקודת חיבור הבצק שנוצרה לנו בקיפול הראשוני, כך שנוצר מלבן צר וארוך המורכב מארבע שכבות. קיפול זה, נקרא קיפול ספר.

3

מעבירים את מלבן הבצק להקפאה של בין עשר דקות לחצי שעה, לאחר ההקפאה, חותכים את השוליים ופורסים פרוסות של 1 ס״מ.

4

מסדרים את המאפים על תבנית עם נייר אפיה תוך שמירה על ריווחים גדולים, במהלך האפייה העוגיה תתפרס ותפתח כלפי הצדדים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 20-22 עד הזהבה עמוקה וריח חמאתי מטורף שממלא את הבית. בתאבון לכם! 🤤

אוזני פיל קריספיות ושחומות שכל כך קל להכין שזה פשע לקנות אותן | צולם ע״י: מור אוחנה

החלפות וטיפים מהשפית

ניתן כמובן להחליף את סוג הבצק בבצק פרווה ולא מבוסס חמאה, אך אני ממליצה בחום ללכת על הגרסה החמאתית אם ניתן 💫

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.