בטטה בפרמז׳ן ופפריקה מעושנת ב-10 דקות עבודה
פשוט
10 דקות הכנה | 180 מעלות, סטטי, שעה אפיה
•5 מנות
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אוקיי, אני ממש לא מתכוונת להרחיב פה במילים.
את העיקרון של בטטות חצויות ואפויות עד שכל הטעים יוצא להם אתם כבר בטח מכירים. אבל תקשיבו רגע, משהו בפרמז׳ן והפפריקה המעושנת -שהיא ממש ממש חובה פה הופך את הבטטה למטורפת בקטע אחר. אני מתכוונת מטורפת שמבינים שהיא מטורפת עוד כשהיא משתזפת לה בתנור ומתקרמלת כמו שצריך ונהיה בבית ריח.. יודעים מה אני לא אספר, תריחו לבד. מדובר בבטטה משוזפת יפה יפה, עם בדיוק מספיק חריף, בדיוק מספיק מתוק ובדיוק מספיק מיוחד. בקיצור ולעניין, לכו בזריזות לחצות את הבטטות שלכם ותתחילו להכין את הכיף הזה, זה גם מהיר באופן חריג וגם טעים באופן שבא לי עכשיו עוד מנה. יאללה שיהיה לכם בתאבון, ספרו לי מה דעתכם!
מחממים את התנור על מצב סטטי, 180 מעלות.
שוטפים היטב - עם סקוטץ׳ והכל - את הבטטות, הקליפה נהיית טעימה ממש, אל תוותרו על שטיפה איכותית שתוכלו להינות ממנה.
כאמור, חוצים את הבטטות לאורכן.
מניחים נייר אפיה על מגש תנור ומורחים עליו את שמן הזית עם מברשת לפיזור אחיד. מפזרים את כל התבלינים ואת הפרמז׳ן על גבי השמן, ולבסוף מסדרים את הבטטות עם הצד החצוי שלהם כלפי התבלינים.
מכניסים את הבטטות לתנור החם ואופים במשך כשעה, תדעו שהן מוכנות כשתהפכו אחת והיא תהיה שזופה ורכה לאכילה.
זהו - הבטחתי שזה קל בטירוף - ממליצה להגיש את הבטטות עם שמנת חמוצה, זה הולך יחד מצויין!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
הקציצות המושלמות של סבתא רבקה
קציצות רכות ועסיסיות ששוחות ברוטב אדום ומנחם
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
כמעט מג׳דרה, אורז ועדשים טעימים להפליא
אורז רך וטעים עם עדשים שחורות ותיבול עדין וטעים שמשתלב מעולה עם תבשילים
פשוט
פירה חלק ומושלם ללא תועפות חמאה!
מביאה לכם מתכון לפירה חלק ורך כמו במסעדות - בלי כמויות של חמאה!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.