סלט מלפפונים ברוטב חמאת בוטנים - 10 דקות הכנה!
פשוט
מנה ראשונה
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אין קל כזה. אין לכם פה מקום לטעויות חברים. מערבבים את המצרכים לרוטב ובקולפן עוברים על רשימת הירקות וזהו זה. בחיי שרמת הקושי של המתכון היא כמו להדביק מגנט על המקרר. והטעם רבותיי, אויש איך הוא טעים. שאבתי את הצלחת הזו מהר ועוד שניה שתיתי את הרוטב ישירות ממנה אבל התאפסתי על עצמי מיד והחלטתי שאני מגזימה ושאנשים פה בבית מסתכלים עליי וזה מוזר.
בכל אופן, רוטב קטיפתי ומאוזן יש לכם פה, לא מתוק מידי, ועם הצ׳ילי שבסלט והג׳ינג׳ר שיש בו הוא באמת אמאלה רציני.
קיצור ייקח לכם עוד מעט יותר זמ לקרוא את ההגיגים שלי מאשר להכין את הסלט, אז בקיצור ולעניין, לכו למגירת הירקות הקרובה לביתכם ותוציאו את המצרכים ואת הקולפן שלכם זריז בשביל שתאכלו יחד איתי מהפלא הזה 🤤
נתחיל ברוטב, מכניסים לצנצנת את כל המצרכים ומערבבים. זהו יאללה לשלב הבא.
נעבור לחלק הקשה, אם יש לכם קולפן אגדי של האסייאתיים כזה שעושה פסים מהירקות, בכלל אתם נחת ובעוד 4 דקות אתם שם. עברו איתו על הגזרים ועל המלפפונים- להם אל תקלפו את החלק הפנימי אלא רק את האיזורים הקשים של המלפפון.
אם אתם עם קולפן פשוט, העיקרון נשמר בגדול, פשוט המשיכו לעבור על הגזר עם הקולפן גם אחרי שהקליפה שלו הוסרה וצרו ממנו ומהמלפפון רצועות דקות.
אתם כמובן מוזמנים גם לחתוך את הירקות לגפרורים בסכין ולהשקיע בסועדים שלכם!
בשלב השלישי והללא ספק מאתגר, קוצצים בצל ירוק גס, וחותכים את הצ׳ילי לטבעות - והקושי האמיתי- מערבבים הכל יחד עם הרוטב.
הטיפ היחיד שלי פה, פרט ללא לאכול את הסלט לפני שהוא מגיע לשולחן, הוא להוסיף את הרוטב בהדרגה, הירקות לא צריכים לשחות בו, שימו 3/4 מהכמות, ערבבו ותטעמו, אם חסר לכם רוטב המשיכו למזוג ממנו.
והצעה אחרונה לפני שאני שולחת אתכם לדרככם- תוסיפו מהג׳עלה הזו, היא מוסיפה פה כיף אמיתי, ואם לא ממנה, אז תקצצו קצת בוטנים ותפזרו מלמעלה 🤗
.בתאבון חברים, ספרו לי איך היה!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
סלט תאנים קייצי ורענן
סלט של אטריות שעועית, המון ירוקים פרשיים ותאנים מתוקות
פשוט
ג׳עלה מושלמת לסלט בקלי קלות
תערובת פיצוחים מתובלים, תוספת מושלמת שמשדרגת כל סלט
פשוט
סלט כרוב ומלפפונים בקלי קלות
סלט כרוב מלפפונים ושקדים ברוטב חמוץ-מתוק מושלם, ובאפס מאמץ
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.