logo

אז מה אוכלים הבוקר?

סאטה עוף בוטנים מושלם

פשוט

שיפודי סאטה עוף | צולם ע״י: מור אוחנה

3 שעות השריה | 40 דקות הכנה

כ-20 שיפודים

כשר | בשרי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אני מודה שפעם מזמן, כל הנושא של חמאת בוטנים עם עוף או בכלל עם אוכל מלוח נשמע לי קצת מוזר, ואם גם לך זה נשמע שילוב שעדיין לא יושב טוב, זה המתכון שהייתי מנסה בתור התחלה. קודם כל כי הוא אלוהי, ושנית כי הרוטב מוגש בצד, ככה שאם בכל זאת לא התרגלת לרעיון, העוף הטעים יינצל ויאכל ללא הרוטב, ואם גילית את האהבה החדשה שלך, בכלל מדובר פה בניצחון 🙆🏻‍♀️

מתחילים מהעוף

1

מנקים את חזות העוף וחותכים אותם לקוביות שמנמנות, לי יצאו כ-12 קוביות מכל חזה.

2

במעבד מזון טוחנים יחד את כל מרכיבי המרינדה, מוזגים את המרינדה על העוף ומערבבים היטב. משרים כ-3 שעות, מומלץ אפילו לילה שלם.

מכינים את הרוטב

3

קוצצים את הבצל, פלפל הצ׳ילי וסוכר הדקלים לקוביות קטנות וכותשים את השום.

4

מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל, צ׳ילי, שום ועלי הקפיר ליים לטיגון של כשתי דקות.

5

מוסיפים את סוכר הדקלים ומערבבים היטב. מוזגים קרם קוקוס וחמאת בוטנים ומביאים לרתיחה עדינה. לאחר שהמסה רותחת מעט מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה שנית.

6

מכבים את האש ומצננים מעט. מוזגים לצנצנת ומכניסים למקרר עד כחצי שעה לפני ההגשה.

צלייה והגשה

7

מפרידים את מקלות הצ׳ופסטיקס ומשפדים 5-6 קוביות עוף על גביהם.

8

מחממים היטב מחבת פסים משומנת קלות, וצולים את העוף המשופד עד שצבעו מתקרמל והקוביות מבושלות היטב. במידה ורוצים להגיש את השיפודים מאוחר יותר, ניתן לצרוב אותם כך שיקבלו צבע זהוב ויפה, אך להוריד מהאש לפני צליה מלאה ולהשלים את ההכנה שלהם בתנור לקראת ההגשה.

9

מגישים את השיפודים לצד רוטב הבוטנים הקטיפתי וזוללים, שיהיה בתאבון 🤩

החלפות וטיפים מהשפית

את סוכר הדקלים ניתן להחליף בסוכר חום - רצוי הסוג הכהה והדביק, 2 כפות יחליפו מטבע סוכר דקלים אחד.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.