לביבות תפוחי אדמה מושלמות וקלות להכנה!
פשוט
עדיפות לשעתיים - שלוש מנוחה לפני טיגון
•24 לביבות
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אני באמת לא יודעת מה יהיה איתי ועם האהבה החסרת גבולות שלי לאוכל מטוגן על כל סוגיו.
איפשהו הלביבות תופסות מקום גבוה ביותר באהבה המוגזמת הזאת, כנראה כי הן מלוחות. וקריספיות. ועשויות מירקות אז אני משכנעת את עצמי שהם בסדר. הם בסדר לא?
לביבות תפוחי אדמה, הן כנראה הראשונות שאני זוכרת את עצמי אוכלת, הן הלביבות To Go של אמא, שכל חנוכה היינו אוכלים בערימות, ושעד היום אם תתנו לי אותם עם קופסאת גבינה לבנה תזכו בכמה דקות של שקט ממני.
במתכון פה, הלביבות של אמא לא עוברות שום שינוי או שדרוג חוץ ממשך הזמן שאני מאפשרת לתפוחי האדמה להגיר את הנוזלים של עצמם, ככל שהם יגירו, ככה הלביבות יהפכו יותר קריספיות, ויישמרו ליותר שעות טעימות בדיוק כמו שהם כשירדו מהאש.
הכיף פה שמדובר במתכון סופר דופר קל, אם יש ברשותכם מג׳ימיקס - רמת הקלות עולה עוד איזה 2-5 שלבים, וגם רמת זמן ההכנה מתקצרת משמעותית.
אז בקיצור ולעניין, תצודו כמה תפוחי אדמה וקדימה לטגן!
חג שמח, ספרו לי כמה טעים לכם!
מקלפים את תפוחי האדמה והבצל.
במג׳ימיקס או פומפיה מגרדים אותם עם הפומפיה הגסה יותר.
מעבירים למסננת שעליה יש מגבת / טטרה ומניחים בפנים את הירקות המגורדים. סוחטים מעט ומאפשרים לירקות להגיר את הנוזלים- עדיף כמה שעות. במידה ואין לכם כמה שעות - תקפידו לסחוט אותם טוב ממש ממש.
כמה שעות? עדיף שעתיים שלוש, אבל כל עוד התפוחים עומדים במסננת וסגורים בתוך הטטרה או המגבת, הם יכולים גם לעבור גירוד בבוקר וטיגון בערב.
אחרי שאיפשרתם לירקות לנוח כמה שעות, תנו סחיטה אחרונה ותעבירו אותם לקערה גדולה. תוסיפו פנימה את יתר המצרכים פרט לשמן כמובן.
מחממים מחבת טובה עם השמן, וכשהוא מגיע לרתיחה מתחילים לטגן. כל לביבה היא כף אחת של מלית. כשהלביבות מזהיבות יפה יפה, הופכים אותן ומאפשרים להם להטגן גם בצד השני.
מוציאים לרשת צינון וממשיכים לטגן את כל הכמות. כשמתחילים להצטבר נוזלים בקערה, תערבבו את המלית שוב שהכל יהיה אחיד לפני המזיגה הבאה למחבת.
מגישים עם מטבל גבינה או גבינה לבנה אסלית. תהנו המון, ושיהיה חג שמח!
החלפות וטיפים מהשפית
לשדרוג הלביבות, הוסיפו פנימה עשבי תיבול שאתם אוהבים - כוסברה או פיטרוזיליה יתקבלו פה בברכה, שום, עירית וכל ירק קשה אחר גם יכול לתבל פה את העניינים!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
עוגת גבינה אפויה ושוקלד לבן הכי מושלמת בעולם באחריות
עוגת גבינה אפויה יפה ברמת קטלוג, קרמית, עדינה וממכרת שאי אפשר להפסיק ליישר
בינוני
סנט הונורה מושלמת וחגיגית
עוגה חגיגית, מלכותית ויפיפיה עם טעם מושלם לא פחות מהמראה שלה!
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.