logo

אז מה אוכלים הבוקר?

טטאקי טונה עם סלטון סלרי ותאנים

בינוני

טטאקי טונה אדומה | צולם ע״י: מור אוחנה

שעה קירור דג

מנה ראשונה

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

יש מנות שכשאני מוציאה לשולחן, הנראות שלהן מפילה את הסועדים. משהו במלכותיות של המנה הבאה ובצבע המטמטם הזה שיש לטונה, שנראית כמעט כמו אבן חן יוצר לה את אותו אפקט הוואו הזה. ואז כשלוקחים ביס, והטעמים מתחילם לפגוש את בלוטות הטעם, בכלל יש השתאות.

הטונה מתובלת בטוגראשי הטיפונת פיקנטי, ומכניסה שומניות ואת הטעם הבלתי ניתן להחלפה שלה, הסלטון מכניס את הקראנצ׳יות מהסלרי, המתיקות מהתאנים, התפוצצויות כיפיות של צ׳אנקים של לימון ועוד שכבה של חריפות מהצ׳ילי, והרוטב הלימוני הזה סוגר ומאחד את הכל לביס כזה טעים ומרענן שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

אז כרגיל, רשימת המצרכים פה לא קטנה, אבל ההכנה גם הפעם פשוטה והתגובות של הסועדים מספקות, וגם של הבטן שלכם. תהנו וספרו לי איך יצא!

1

נתחיל מהדג, הניחו פיסה של ניילון נצמד על קרש העבודה שלכם ובמרכזו את פילה הטונה. פזרו בנדיבות טוגראשי והדביקו אותו מעט עם האצבעות. כשהוא מפוצה מכל הכיוונים, הדקו סביבו את הניילון והכניסו לקירור של כשעה. הניילון יוודא את החדרת הטעמים והקירור יעזור לייצר את הצליה המהירה ויסייע לכם בחיתוך מאוחר יותר.

01:00:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף

הכנת הסלטון

2

חותכים את הסלרי לקוביות קטנות, ואת התאנים לקוביות של כס״מ. קוצצים את העירית והבצל הירוק וחותכים את הצ׳ילי לטבעות אלכסוניות. מכניסים הכל לקערית ועוברים ללימון.

3

מניחים חצי לימון על קרש החיתוך, קוטמים את השפיץ שלו כך שהפלחים של הלימון ייחשפו מבעד לקליפה הלבנה. בעזרת סכין חדה, מקלפים את הלימון מכל קליפותיו כך שישאר לכם לימון ערום לחלוטין. לאחר הקילוף מפרידים את פלחי הלימון מהליבה שלו בזהירות ומוסיפים לקערת הסלט. מערבבים הכל רגע לפי הרכבת המנה שמיץ מהלימון לא ירטיב את הירקות וירכך אותם.

4

בצנצנת מערבבים יחד את כל מצרכי הרוטב. במידה ואתם משתמשים בעלה קפיר ליים מיובש, שימו לב שהוא עלול להוציא מעט מרירות, לכן אם אתם מכינים את הרוטב מראש הוציאו אותו אחרי כחצי שעה ובדקו טעמים.

צליית הטטאקי והרכבת המנה

5

לאחר ששההתה בקירור של שעה, מוציאים את הטונה מהמקרר ומהניילון הנצמד.

מחממים מחבת קטנה עם מעט שמן, ומניחים את הטונה על המחבת כך שתצרב ותקבל גוון חום עדין. לאחר 10-15 שניות מסובבים את הטונה עד שהיא צרובה מכל הכיוונים. מוציאים אותה מהמחבת ומצננים מספר דקות.

6

פורסים את הטונה לפרוסות של כחצי ס״מ ומסדרים אותם כרעפים על צלחת ההגשה.

מערבבים את הסלטון (ללא הרוטב) ומסדרים אותו על צד ולצד הטונה בפס אחיד.

מסננים את הרטוב מהלמון גראס ועלה הקפיר ליים, בעזרת כף מטמטפים ממנו על גבי הסלטון ואת היתר ומוזגים על הצלחת. מגישים מיד, בתאבון!

החלפות וטיפים מהשפית

אין לכם למון גראס? אל חשש, גרדו קליפת לימון לצנצנת הרוטב היא תוסיף את העקצוץ הלימוני הנוסף למנה שלכם.

-

אין טוגראשי? ערבבו בקערה קטנה פפריקה חריפה, מלח ומעט שומשום שחור.

-

אם תרצו להמיר את עלה הקפיר ליים, ניתן לשים במקומו מעט נענע קצוצה שתוסיף רעננות ופרשיות למנה.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.