logo

אז מה אוכלים הבוקר?

סשימי סלמון לימוני, במיוחד לשבועות

פשוט

סשימי סלמון לימוני, במיוחד לשבועות | צולם ע״י: מור אוחנה

מנת פתיחה - פירוט סועדים בהמשך

כשר | חלבי | כשר לפסח

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

סשימי כמו שבטח כבר כתבתי לכם במתכונים אחרים פה, זה אחת ממנות הרושם היותר אהובות עליי, ראשית כי דגים נאים זה טעים, שנית כי היא אכן מרשימה והעיניים אוכלות ראשונות, ושלישית כי זו מנה תחמנית. היא נראית קשה ומתוחכמת להכנה אבל יותר קלה מהכנת סלט קצוץ.

לכבוד שבועות רציתי להכין מנה עם קריצה ים תיכונית - גבינתית משהו. אני מודה שהתכנון היה להוסיף פה זילופי גבינת עזים, אבל ברגע האחרון החלטתי לשמור עליה קלילה ככל הניתן, כי השולחן שלנו תמיד כל כך עמוס בגבינות ובצקים והמנה הזו באה לאזן ולהקליל את העסק. אז אכן, נותרתי עם מנה לימונית נפלאה שאפילו הסלמון השמנוני לא הצליח להכביד על הפרשיות שלה, ושבקלות יכולה לככב על שולחן החג שלכם ולהיות מנת רושם מהטעימות והקלילות שישבו עליו.

מבחינת כמויות, 100 גרם סלמון כמנה ראשונה מספיק בדרך כלל לשני סועדים, מכיוון שהמנה מיועדת לשבועות, ובדרך כלל השולחן עמוס בחג, חשבו פחות או יותר 30 גרם לסועד והכפילו כמויות לפי הסועדים שלכם שאוהבים מנות דגים נאים.

אוקיי, זה הולך להיות קצר-

1

קוצצים עירית, ויחד עם המייפל,שמנ״ז והיוזו מקשקשים היטב בצנצנת.

מוזגים את הרוטב לצלחת ההגשה ומתחילים ״לצייר״ עליה עם הירקות. את הלימון שטפו היטב ופרסו דק ככל האפשר, ההמלצה שלי היא לאכול אותו עם הקליפה. פרסו דק גם את הצ׳ילי והוסיפו לצלחת. חצו את בצל השאלוט ופרסו ממנו מקלונים (ז׳וליאנים) דקים והניחו בצלחת גם כן.

2

את הדג אתם יכולים לבקש מהדייג לחתוך לפרוסות סשימי או לחתוך לבדכם לגודל ביס שאתם אוהבים. ממש לפני ההגשה (בבקשה אל תתפתו לסדר אותו לפני, כדי שלא ייכבש) מסדרים את הדג על הצלחת בצורה חופשית, בוזקים מלח גרוס ומגרדים מעט אבן יוגורט. שיהיה בתאבון וחג שמח ושקט חברים 🤍

החלפות וטיפים מהשפית

תחליף לאבן יוגורט-
אז האבן מוסיפה כמובן מעט נדבך גבינתי, אבל יותר מזה הוא מוסיפה עוד קצת חמיצות. את החמיצות שלה ניתן להשיג על ידי מעט גרידת לימון או סומאק. ועבור הגבינתיות, הצמדו לתוכנית המקורית שלי וזלפו מעט גבינת שמנת שאתם אוהבים, זכרו שהגבינה אמורה להתווסף כמעין תיבול ולא להאפיל על הדגים.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.