פאני פורי טרטר סלמון - הכי קל שיש!
פשוט
10 יחידות פאני פורי
•פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
טוב תקשיבו הכדורים הפציחים והמושלמים האלו, שבא לאכול כמו פיצוחים במשחק כדורגל, הם אחד הדברים הפשוטים להכנה והטעימים שיש.
מדובר במנה שבה חוץ מכישורי טיגון ולדעת איך מחזיקים סכין לא צריך בה הרבה, והטעם כל כך טוב שקשה להאמין שעמדתם במטבח 15 דקות בשביל להכין אותה. הפעם הלכתי על טרטר סלמון טרי, אבל כמובן שאפשר ללכת על כל דג שאתם אוהבים, על רוטב המיונז אני מפצירה בכם לא לוותר, הוא טעים בטירוף ומוסיף קיק מעולה למנה.
בקיצור ולעניין, אם יש לכם מישהו שאתם רוצים לפנק על הכוונת, זו המנה, מבטיחה שהמפונק יעוף באוויר, ואתם אפילו לא תעבדו קשה בשביל העניין. תהנו ובתאבון, וכמובן ספרו לי איך יצא!
קוצצים את הסלמון עד שמתקבל טרטר דק מאוד. מניחים בקערה ומוסיפים בצל ירוק קצוץ, מיונז, סריראצ׳ה, שמן שומשום ופונזו. מערבבים היטב.
מחממים בסיר קטן שמן לטיגון עמוק על אש בינונית, כשהשמן חם מכניסים פנימה פאני פורי, 2-3 בכל פעם. הם אמורים להתנפח מיד ולהסתובב בשמן לבד כשהצד התחתון שלהם מוכן, אך במידה ואינם מסתובבים, עזרו להם בעדינות עם כף. כשהפאני פורי נפוח וזהוב, הוציאו מהשמן וצננו מעט.
מערבבים יחד את כל חומרי המיונז החריף, ומניחים על תחתית קערת ההגשה.
לאחר שהכדורים הצטננו מעט, יוצרים בהם חור בעדינות בעזרת ידית של כפית, מרחיבים את החור לאט עד שמתקבל פתח של כ-2.5-3 ס״מ.
ממש לפני ההגשה, על מנת שהכדורים לא יתרככו, ממלאים את כדורי הפאני פורי בטרטר, מסדרים בצלחת ההגשה על גבי רוטב המיונז החריף ומעטרים בפניני אורז, מעט טוגראשי ושומשום שחור. מגישים מיד, שיהיה בתאבון 😍
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.