logo

אז מה אוכלים הבוקר?

אורז מוקפץ עם סלמון וטופו

פשוט

אורץ מוקפץ עם סלמון וטופו | צולם ע״י: מור אוחנה

6 מנות

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

כשחזרנו מחו״ל בפעם האחרונה, ניסינו לחשוב על מה בא לנו לאכול בשבוע שעמד להתחיל, ובגלל שאנחנו אוכלים בחופשות תמיד טוב ++ החלטנו שבא לנו משהו טיפה יותר קליל, ולא בשרי.

החלטנו מיד שבא לנו מנת אורז ודג, אבל היינו קצת אבודים עם מה בדיוק לעשות איתם הפעם.

סלמון הוא כמעט תמיד הבחירה הראשונית שלנו כי הוא כל כך ורסטילי והוא בשרני בדיוק כמו שאנחנו אוהבים ולכן קודם כל החלטנו שבמנה יהיה מהדג החתיך.

ברגע שבחרנו בסלמון הגגלים האסייאתיים בראש שלי התחילו להסתובב והחלטתי שהוא יהיה מצופה במיסו בהיר ויוגש על אורז, ובר הוסיף שמתחשק לו אורז מטוגן עם ביצה מה שנעל את העסקה והביא אותי למטבח באופן רשמי. הטופו התגלגל למנה כמעט בטעות, החלטנו שבא לנו יותר חלבוני והוא פשוט היה מונח במדף של המקרר ועשה לי עיניים.

ומה אני אגיד לכם, ממנה שהתחילה בשיתוף כוחות מחשבתיים נולד אורז מוקפץ טעים בטירוף, שקל ממש ממש להכין והוא מפוצץ חלבון כבונוס. אני מוסיפה אותו לרפרטואר ארוחות צהריים. 🥳

מתחילים מהמרינדה

1

בקערה מערבבים היטב עד איחוד משחת מיסו בהירה, גרידה ומיץ לימון, ג׳ינג׳ר קצוץ, שום, סויה, דבש ומירין. חותכים את הטופו והדג לקוביות של כס״מ ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב ומניחים בצד.

מכינים את האורז

2

חותכים בצל לקוביות קטנות ומטגנים עם כף וחצי שמן עד קבלת צבע זהוב עדין. מוסיפים לסיר את האורז וכפית מלח ומטגנים יחד כשלוש דקות עד שחלק מגרגירי האורז מלבינים מעט.

3

מוסיפים מים לפי הוראות היצרן ומביאים לרתיחה. כשהמים מבעבעים, מנמיכים את האש, מניחים נייר מטבח כפול בין הסיר למכסה וסוגרים היטב. מבשלים עשר דקות על אש נמוכה. לאחר 10 דקות, מערבבים את האורז לוודא שלא נשארו מים, מכבים את האש וסוגרים את הסיר שוב לכעשר דקות נוספות.

00:10:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף

הקפצת האורז

4

מלהיטים ווק עם מעט שמן ומכינים מקושקשת פשוטה משלוש ביצים ומעט מלח. כשהיא כמעט מוכנה, מוציאים אותה לקערה.

5

מלהיטים את הווק שוב, עם שמן רגיל ושמן שומשום, מקפיצים קלות את השום ומוסיפים פנימה את האורז. מטגנים כשלוש - ארבע דקות.

6

מוסיפים לווק גם את התיבול של האורז- סריראצ׳ה, סויה, סוכר ומלח. מערבבים היטב עד שהאורז נהיה בצבע חום עדין. מוסיפים את הביצה ובצל ירוק קצוץ ומערבבים שוב להטמעות. מכבים את האש ומניחים בצד.

מקפיצים את הסלמון - טופו ולשולחן

7

מלהיטים מחבת רחבה עם מעט מאוד שמן. מקפיצים את הסלמון-טופו תוך שמירה על שכבה אחידה בתחתית המחבת, אל תתפתו לשים את כל הכמות יחד על מנת שהמחבת תשאר חמה, והרוטב יתקרמל כמה שיותר מהר.

המטרה שלנו היא להגיע לקצת צבע על הדג אבל שלא יתייבש לחלוטין מבפנים. מקפיצים מידי פעם.

8

כשהנגלה הראשונה מוכנה מוציאים אותה ונותנים למחבת מעט זמן לחזור לחום גבוה לפני שמכניסים את הכמות הבאה. מגישים את הסלמון-טופו על גבי האורז המוקפץ וזוללים. המון בתאבון, ספרו לי איך יצא 🤩

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.