logo

אז מה אוכלים הבוקר?

קרפצ׳יו לברק עם כמהין ומחית אבוקדו

פשוט

קרפצ׳יו לברק לימוני עם כמהין ומחית אבוקדו | צולם ע״י: מור אוחנה

להכין מראש ולהרכיב לפני ההגשה

מנה ראשונה

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

המנה הזו נראית כל כך מלכותית ומפוארת, ותמיד קוצרת שלל מחמאות והתרגשות של סועדים, כאילו עבדתי ימים כלילות עליה. מה שהזוללים המאושרים לא יודעים, זה שמעבר לחיתוך הדג- שזו יכולת שהולכת, משפתרת ומתקצרת, יש עוד 10 דקות של עבודה סביבה כולל שטיפת הכלי וחצי שמתלכלכים בתהליך.
הקרפצ׳יו העדין והעסיסי שפה שם את הפרשיות בשלב הבא, עם שילוב של הרבה לימון, נענע וג׳ינג׳ר דג הלברק מתעטף בטעמים שאי אפשר להפסיק לזלול, והשומניות של האבוקדו כל כך מחמיאה ומאזנת את הכל. בקיצור ולעניין, אם אתם אוהבים מנות חמצמצות ומרעננות, זו האחת בשבילכם!

1

התחילו מחיתוך הדג, במידה והוא מעט רטוב, ייבשו אותו בעדינות עם נייר מטבח, ובעזרת סכין איכותית ותנועות חדות ומהירות - לא ניסור, פרסו חתיכות אלכסוניות ודקות מהפילה.

2

על צלחת ההגשה, סדרו את הפרוסות שחתכתם בצורה מעגלית כך שתתקבל שכבה אחידה מהדג על תחתית הצלחת. בשלב הזה, אתם יכולים לעטוף את צלחת ההגשה בניילון נצמד ולהכניס לקירור עד ההגשה. את הרוטב והמחית לשמור בקופסאות אטומות ולהרכיב הכל ברגע האחרון.

3

לצנצנת או קופסה קטנה, סוחטים לימון. מוסיפים שמן זית איכותי, פונזו, מחית כמהין, פרוסות דקות של פלפל צ׳ילי חריף לפי הטעם, ג׳ינג׳ר מגורד ונענע קצוצה דק. מערבבים, סוגרים ושומרים בצד עד ההגשה.

4

מכינים גוואקמולי פשוט, מועכים היטב אבוקדו שלם ומוסיפים מיץ מחצי לימון. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם ומערבבים היטב הכל. נסו למצוא אבוקדו מעט רך על מנת לקבל מרקם קרמי ככל האפשר.

מרכיבים את המנה

5

מכיוון שמדובר ברוטב מבוסס לימון, אם אתם אוהבים שהדג נשאר נא, חשוב מאוד להוסיף את הרוטב ממש ברגע ההגשה.

מוציאים את הקרפצ׳יו מהקירור ועורמים במרכז את מחית האבוקדו, מעליה מפזרים עירית קצוצה, מנקדים במחית כמהין ומפזרים מעט תבלין טוגראשי.

ברגע האחרון, מוזגים בעדינות את הרוטב על גבי הדג. מגישים מיד, בתאבון!

החלפות וטיפים מהשפית

החליפו את דג הלברק בכל דג אחר שאתם אוהבים, ממליצה פה על דג לבן שהרוטב מחמיא לו ביותר.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.