logo

אז מה אוכלים הבוקר?

סשימי טונה אדומה ברוטב פונזו חריף

פשוט

סשימי טונה אדומה ברוטב פונזו חריף | צולם ע״י: מור אוחנה

מנה ראשונה

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

הבעיה היחידה שלי עם מנות סשימי, היא שהן תמיד קטנות לי מידי.
תמיד נגמרות מהר, ואני תמיד תמיד מעוניינת בעוד חתיכה מהדג ששוחה לו ברוטב הטעים שבצלחת.
במנה הזו, באתי לתקן את העוולה הזו! חשבתי לי שאם אצופף את פרוסות הדג כרעפים, יהיה יותר דג בצלחת, ולשמחתי הסידור הצפוף יצא גם יפה על הדרך, ואכן אפשר לנצל את כל השטח שלה לקלוט כמה שיותר טונה טעימה.

המנה הזו - כמו רוב מנות הסשימי, קלה ביותר להכנה ואם כי צריך פה כמה מרכיבים מהאגף האסייאתי של הסופר, מדובר במצרכים שמחזיקים מעמד הרבה מאוד זמן ושלדעתי אם אתם חובבי המטבח האסייאתי יהיה לכם נחמד מאוד שהם מצטרפים לכם למזווה. אז בקיצור ולעניין, כנסו למטבח עם הרשימה הנ״ל, ותוך קצת יותר מ-10 דקות גם לכם יכולה להיות צלחת כזו!

1

מתחילים מכוכב המנה - דג הטונה. במידה והזמנתם פילה ולא דג חתוך, נגבו אותו בעדינות עם נייר מטבח ובעזרת סכין חדה מאוד, חתכו פיסות של כחצי ס״מ בתנועה מהירה של ניסור אחד בלבד לכל פרוסה.

חותכים את הירקות כמצויין ברשימת המרכיבים. את הבצל אני אוהבת לשים במים קרים מאוד אחרי החיתוך על מנת שיהפוך לקריספי עוד יותר ויוסיף מרקם למנה.

2

בצלוחית קטנה ערבבו יחד פונזו, יוזו, סויה, כמהין, טוגראשי ואת השמנים. מזגו את הרוטב לצלחת ההגשה, אני ממליצה למנה זו להגיש בצלחת מעט עמוקה על מנת שתוכל ״לגדר״ את הרוטב ואת הדג עצמו.

3

זהו - מרכיבים את המנה.
מסדרים את הטונה על גבי הרוטב, מניחים את הפרוסה הראשונה כך שתשען מעט על שולי הצלחת ואת השאר מסדרים על גביה כרעפים די צפופים עד שהצלחת כולה מתמלאת בדג.
מפזרים מעל בזיליקום, בצל ופלפל צ׳ילי, ולבסוף מניחים קוביות אבוקדו. מגישים את המנה מיד על מנת שהדג לא ייכבש ברוטב החמצמץ, שיהיה בתאבון 😋

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.