אורז מוקפץ עם ספייסי טופו
פשוט
4 מנות
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
הפעם אני לא אכביר במילים, אם אתם אוהבים מנות של אורז מוקפץ - ובואו, מי לא אוהב אותן, ואם אתם אוהבים מנות פיקנטיות ומהירות, שלא מותירות את המטבח בבלאגן ולכלוך, מצאתי לכם ארוחת צהרים קלילה, מהירה וטעימה ביותר, והשוס? שאריות אורז יתקבלו בברכה. יותר מברכה, הן ממש עדיפות לנו פה.
המנה המתוארת עם טופו (שוב, נו סליחה אני מבטיחה לכתוב גם על דברים שהם לא טופו), אבלל אפשר בקלות להחליף אותו לעוף, או אפילו לשרימס לאוכלי הלא כשר. אז קדימה חמודים, תוציאו את סיר האורז משישי ותתחילו בבקשה להכין את המנה הקלילה הזו.
אה ואגב, אין לכן גו-צ'ו-ג'אנג? ערבבו ברסק עגבניות אריסה טובה, שמן צ׳ילי, או כל אובייקט חריף אחר שיש לכם בבית עד לרמת הפיקנטיות שאתם אוהבים, ותשתמשו בממרח הזה. אמנם הוא לא על בסיס פלפלים כמו ממרח הגו-צ'ו-ג'אנג, אבל זה יהיה טעים לא פחות.
חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1 ס״מ, ואז לפסים באותו עובי. כל פס מחלקים לשניים כך שמתקבלים מעין מלבני טופו.
בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב ומכניסים פנימה את הטופו החתוך.
מלהיטים ווק, ומרתיחים בו חצי כף שמן. מקפיצים מעט את השום ומוסיפים את הביצים. מקשקשים אותן היטב בזמן הבישול עד שהן כמעט עשויות לחלוטין. מוסיפים את יתר השמן וממתינים מעט שיתחמם לפני שמכניסים את האורז. מערבבים היטב עד שהביצים נטמעות בו.
מוסיפים את יתר המצרכים פרט לבצל הירוק ומערבבים היטב עד שהאורז כולו נצבע בצבע זהוב עדין.
במחבת קטנה (אך לא מידי) ויבשה, משחימים קלות שומשום לבן ושחור. מוציאים את השומשום ברגע שהשחים, ומחזירים את המחבת לאש.
מוסיפים למחבת מעט שמן, מקפיצים את אצבעות הטופו עד שהן מתקרמלות מעט - מדובר בהקפצה של חמש - עשר דקות. ברגע שאיזורים בטופו מתחילים להשחים, הקפיצו עוד דקה ואתם יכולים להוציא אותו.
ממש לפני ההגשה, מכניסים את הבצל הירוק לווק עם האורז, ומערבבים היטב. מוזגים את האורז לצלחת הגשה, מניכים מעליו מהטופו המוקפץ ומעטרים בשומשום לבן ושחור ובכוסברה קצוצה. הלוואי שיהיה לכם טעים כמו שהיה לי טעים. ספרו לי מה חשבתם!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.