עוגת תפוזים ותותים בחושה, מופלאה וקלה להכנה
פשוט
165 מעלות במצב טורבו | 30-40 דקות
•תבנית מלבנית 18/8 גובה 8 ס״מ
•כשר | חלבי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
לכבוד שבת, החלטתי לפנק את עצמי בעוגה טובה ופשוטה. עוגות הדרים חמצמצות תמיד באות לי בטוב כי הן לא מתוקות מידי, והלימוניות מאזנת את הטעמים באופן מושלם.
יש לציין שגם תפוזי המיץ שעשו לי עיניים בסופר, והתותים שהיו לי בבית והתחילו להתעייף לקחו חלק פעיל בהחלטה של בחירת העוגה, אז שילבתי הדרים ויצרתי עוגה עדינה וטעימה של לימונים, תפוזים ותותים עם גלייז לימוני עדין משגע. בקיצור ולעניין תתחילו לסחוט פירות, ואוטוטו גם לכם יש כזו בצלחת. שיהיה בתאבון 🥰
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים ביצים וסוכר. מוסיפים גם וניל, גרידת לימון וגרידת תפוזים ומערבלים כחמש דקות עד עשר דקות במהירות איטית לשם המסת הסוכר. התערובת צריכה להפוך לצהובה בהירה ותפוחה.
על מנת להגיע למרקם הנכון של החמאה עבור המתכון, מניחים חמאה בטמפרטורת החדר בקערה וממיסים במיקרו ממש לעשר שניות. מוציאים ומערבבים היטב כך שהחלקים של החמאה שהחלו להנמס יחממו מעט את אלו שנותרו מוצקים יותר. המרקם שאליו אנחנו מנסים להגיע יזכיר מרקם של גבינה.
מוסיפים את החמאה לביצים ומערבלים עד קבלת אמולסיה (- איחוד החומרים) ומרקם חלק של המסה.
מחממים את התנור לחום של 165 מעלות במצב טורבו.
מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבלים.
במידה ונוצר מרקם לא חלק של החמאה בעת הוספת המיץ, אל תדאגו הקמח יסדר את זה, ככל הנראה שהחמאה והביצים לא התאחדו עד הסוף באופן מלא, או שמיץ התפוזים היה קר מידי.
מוסיפים חצי מכמות הקמח ומערבלים קלות. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים שנית. מסיימים בערבול ידני. חשוב מאוד לא לערבב בשלב זה יותר מהנדרש - מהרגע שמוסיפים את הקמח לבלילה, הערבוב יתחיל לפתח את הגלוטן שלו, בעוגות בחושות אנחנו לא רוצים שזה יקרה כי הן ייצאו דחוסות וכבדות. גם אם ישארו גושים קטנים של קמח, זה עדיף על ערבול יתר.
לבסוף, מוסיפים את קוביות התותים ומערבבים ערבול מהיר אחרון.
משמנים מעט תבנית מלבנית, וממלאים ⅔ מגובהה במסת העוגה. מכים קלות את התבנית על משטח העבודה ליישור המסה.מכניסים לתנור החם ואופים כ-30-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הזיגוג ותוספות הקישוט. מתחילים בזיגוג,
מביאים לרתיחה מיץ לימון, מיץ תפוז וסוכר. מבשלים עד שהסוכר נמס ושהרוטב מתחיל להסמיך. במידה ואתם אוהבים סירופים סמיכים במיוחד, אפשרו לגרעיני הלימון להתבשל יחד עם הסירופ, בגרעינים ישנו חומר שנקרא פקטין שמסייע בהסמכה (מוסיפים אותו לרוב לריבות). מכפים את הקצף שנוצר בבישול.
גלייז לימונים
מערבבים מיץ לימון ואבקת הסוכר היטב עד קבלת זיגוג חלק ומבריק.
הרכבת העוגה
בשלב זה, על העוגה, הזיגוג, או שניהם להיות חמים. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת ומעל תבנית מעט עמוקה.
מוזגים את הזיגוג לאט על העוגה ומאפשרים לו לחלחל באיטיות ולהשקות את העוגה היטב.
מניחים לזיגוג לטפטף ולעוגה להצטנן מעט. לאחר מכן, מעבירים את העוגה לתבנית ההגשה, מזלפים את ציפוי הלימון.
אפשר לאחסן את העוגה בקופסה אטומה במקרר או בטמפרטורה קרירה עד שבוע. אם היא תשרוד עד אז.
החלפות וטיפים מהשפית
אם אין לכם יוזו, אתם יכולים להכין את הציפוי של העוגה מלימון בלבד.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
פחזניות וניל מושלמות!
פחזניות מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר חלק מושלם וציפוי סוכר גבישי
בינוני
עוגת שוקולד של קונדטוריית milk
עוגת שוקולד רכה ומושקעת, עם 2 סוגי קרמים ופינוקים טעימים בין השכבות
מורכב
פאי תפוחים כפרי עם טעמים מהילדות
עוגת תפוחים וקינמון של דודה סימה, פשוטה ומושלמת שמתחשק לאכול ישר מהתבנית
פשוט
טארט שוקולד קרמי מושלם
בצק פריך קקאו שקדים במילוי קרמו שוקולד קטיפתי ומושלם, טארט פשוט ואלוהי
מורכב
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.