logo

אז מה אוכלים הבוקר?

שוקולד צ׳יפס הפתעות

פשוט

עוגיות שוקוצ׳יפס | צולם ע״י: מור אוחנה

170 מעלות | 12 דקות

30 עוגיות של 50 גרם

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

העוגיות האלו תמיד מרגישות לי כמו משהו שמביאים כפינוק למישהו שאוהבים. משהו בגודל שלהן, בעובדה שהן מלאות בסוכריות M&M's צבעוניות ובעדשי Reese's בוטנים מושלמים, הטעם המקורמל הזה שהן מקבלות בזכות השימוש בסוכר החום הדביק, והעובדה שהן מתוקות בול במידה. אלו עוגיות שמתאימות לכולם, ולכל זמן ביום, במיוחד לקפה של ארבע שמצריך איתו גם זריקת אנרגיה נוספת או לשבת בבוקר כשבא להתפנק. נסו אותם וספרו לי אם בחרתם לשנות להם את התוספת למשהו מפתיע אחר!

אופן ההכנה

1

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכרים ומערבלים עד קבלת מרקם קרמי, תפוח מעט ואחיד.

2

מוסיפים את הביצים והוניל בהדרגה עד קבלת מרקם אחיד בין החמאה לביצים. חשוב לתת זמן לערבול על מנת שהמסה של העוגיות תהיה אחידה ולא תשבר בהמשך.

3

מוסיפים קמח, מלח ואבקת סודה לשתיה ומערבלים רק לקבלת בצק אחיד- חשוב לא לערבל יותר מידי. עדיף להשלים את הערבול באופן ידני, ולוודא שבתחתית הקערה המסה עורבבה לחלוטין.

4

מוסיפים את הסוכריות ה-M&M's ואת הריסס ומערבלים רק עד הטמעות.

5

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות על מצב טורבו.

6

מחלקים את הבצק לחתיכות של 50 גרם ומגלגלים לכדורים.

7

פוחסים מעט את הכדורים על גבי תבנית האפייה תוך שמירה על רווח בין העוגיות- הן מתרחבות באפיה, שימו לב לא להניח אותן קרובות אחת לשניה.

8

אופים את העוגיות במשך 12 דקות, לא להתפתות להשאיר אותן יותר מידי בתנור, הן מתייצבות קצת במהלך הקירור, ושמירה על הזמנים שכתבתי פה יבטיחו עוגיות עסיסיות שנמסות לכם בפה.

00:12:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף

החלפות וטיפים מהשפית

לעוגיות שוקולד צ׳יפס קלאסיות, המירו את העדשים שבמכתון ב-200 גרם שוקולד צ׳יפס איכותי ו- 100 גרם צימוקי אוכמניות. השילוב נשמע קצת מוזר אבל הוא פשוט היסטרי.

-

שחקו עם התוספות כאוות נפשכם! שילוב נוסף שאהבתי במיוחד הוא פיסטוק קלוי, נטיפי שוקולד לבן איכותי וצימוקי אוכמניות.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.