logo

אז מה אוכלים הבוקר?

רוטב טריאקי ביתי הכי קל וטעים שיש

פשוט

רוטב טריאקי ביתי | צולם ע״י: מור אוחנה

450 מ״ל רוטב

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

אם יש רוטב עתיר סוכר שאין לי שליטה בעצמי מולו, זה הטריאקי הדביק והמתוק. נדיר ביותר שאני אוכל סושי בלי הזהב השחור הזה, הבעיה היא שהמבחר המצוי בסופרים מעולם לא סיפק אותי. תמיד הרגשתי טעמי לוואי שלא אהבתי, או שהוא לא היה מדוייק לי בטעמים וסתם אכזב אותי.

אבל! מהרגע שהבנתי כמה פשוט להכין את המתכון הזה, לא קניתי יותר את הבקבוקים התעשייתיים ותמיד תמיד יש לי טריאקי בייתי טעים שאני יודעת בדיוק ממה הוא מורכב ושנשמר חודשים ארוכים במקרר.

אז נכון הוא עדיין עם יותר סוכר מהמומלץ, אבל לפחות הוא ללא חומרים משמרים מעבר לסוכר המשמר הטבעי, ואם כבר לאכול אותו, לפחות שיהיה לי טעים במקסימום 😎

אז קדימה, שניים וחצי שלבים וגם לכם יש בקבוק טריאקי בייתי ומושלם.

1

בסיר קטן שמים יחד את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.

2

לאחר רתיחה מנמיכים את האש לנמוכה- בינונית ומבשלים עשרים דקות.

לאחר הבישול, הרוטב עוד עשוי להראות לכם מעט נוזלי, זכרו שלאחר הקירור הוא מסמיך ואל תתפתו לבשל אותו מעבר לזמן המצויין שלא יהפך לריבה שלא תצליחו למזוג.

00:20:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
3

הסירו מהאש, ומזגו לצנצנת או בקבוק זכוכית נקי לחלוטין ומעוקר, השאירו את המכסה פתוח ואפשרו לרוטב להצטנן לפני סגירה והכנסה למקרר.

זהו! הטריאקי שלכם מוכן! שמרו אותו סגור היטב בקירור וספרו לי בתגובות איך יצא לכם ומה אתם הכי אוהבים להכין עם טריאקי :)

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.