logo

אז מה אוכלים הבוקר?

קעריות פסה תאילנדי מושלמות עם רוטב הכי טעים שיש!

פשוט

פסה- סירות חסה תאילנדיות ממולאות | צולם ע״י: מור אוחנה

6 סירות

כשר | כשר לפסח | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

מנה דומה לזו, אכלתי בבית תאילנדי, זו היתה אולי המנה הכי טעימה שאכלנו באותו ערב, ואם כי היו לה טעמים מטורפים, היא היתה פשוטה מאוד והרגשתי שחייב לקרות פה שחזור ביתי.
מפה לפה, עבר די הרבה זמן בין הביקור שלי במסעדה להכנה הביתית שלי ולכן שחזור של ממש לא קרה, אבל כן קרה פה מתכון עם רוטב מהטעימים שהכנתי, שבחיי שיכול ללכת עם כמעט כל מנה אסיאתית שתכינו ומנה שפשוט טעים וכיף לאכול - פרשית, קלילה ומפוצצת טעמים. בקיצור ולעניין, מומלץ בחום לנסות ולהכין את הפלא המושלם הזה, שיהיה בתאבון!

1

נתחיל מהרוטב, מערבבים יחד את כל המצרכים, את עלי הבזיליקום קוצצים לרצועות דקות, את הג׳ינג׳ר והשום כותשים ומערבבים יחד עם יתר המצרכים.

2

משרים את אטריות השעועית במים רותחים עד שהן מתרככות לחלוטין (בערך 7-10 דקות), מסננים וגוזרים אותן לגודל של כ-15-20 ס״מ. מוזגים 3-4 כפות מהרוטב ומערבבים היטב כך שהאטריות ישתו אותו ויספגו את טעמיו.

3

פורסים מלפפון לפרוסות אלכסוניות, מפרידים עלי נענע ובזיליקום וקוצצים קשיו, מניחים בצד עד רגע הרכבת המנה.

4

את המתכון אפשר להכין עם קוביות דג לבן בגודל של 4/4 ס״מ או חצאי שרימפס.
בקערה קטנה, מערבבים קורנפלור, מלח, טוגראשי/צ׳ילי גרוס ואת הדג כך שהוא יכוסה היטב.
מחממים שמן לטיגון וזורקים פנימה את הדג להזהבה - שימו לב שהקורנפלור לא מקבל צבע עמוק מאוד, אז אל תתפתו להשאיר את הדג יותר מידי בשמן שלא יתייבש.

5

בוחרים עלי חסה קטנים יחסית, אני השתמשתי בליבה של חסה רומית, אבל כל חסה שאתם אוהבים ושהעלים שלה יחסית קטנים תתאים פה, מומלץ ללכת על זן קריספי.
שוטפים היטב ומייבשים את העלים, מניחים אותם על צלחת ההגשה וממלאים כל עלה באטריות השעועית ובירקות והקשיו שהכנתם.

6

לבסוף, מניחים על כל עלה 2-3 יחידות של דג מטוגן ומגישים מיד לצד יתרת הרוטב, טובלים וזוללים, שיהיה לכם בתאבון! מקווה שתתאהבו במנה בדיוק כמוני ♥️

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.