logo

אז מה אוכלים הבוקר?

טופו דן דן נודלס

פשוט

טופו דן דן נודלס | צולם ע״י: מור אוחנה

4 מנות

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

מנת הנודלס הבאה, מגיעה מהמטבח הסיני, היא פשוטה ביותר, מהירה כמו שרק מנות מוקפצות ידעות להיות, ומלאה בטעמים מפנקים ובמרקם קרמי ומיוחד.

יש האומרים שהדן דן הוא הבולונז הסיני, ואם כי יש פה איטריות ארוכות, ובדרך כלל בשר טחון, כל קשר בין המנות מקרי ביותר בטעמים שלהם. הדן דן שבמקור מבוסס על ״משחת שומשום״ היא מנה שהטעמים שלה יותר בועטים וחזקים מרוטב הבולונז האיטלקי והמנחם. מדובר במנה כמעט חוצפנית, עם טחינה שמעקצצת, תערובת התבלינים האסיאתית שמוסיפה רובד של ציפורן, אניס וקינמון, חמצמצות ומתיקות מהתיבול שמלווה הכל ומרקם עוטף שרק טחינה יודעת לספק.

אמנם ברוטב יש רשימה לא קצרה של מרכיבים, אבל מדובר במתכון קליל וזריז ביותר, שאני מבטיחה שתסיימו בזריזות מפתיעה ותשבו לשאוב בהקדם האפשרי!
שיהיה לכם בהצלחה, ספרו לי אם אהבתם!

1

מכינים ספגטי לפי הוראות היצרן, ניתן כמובן להכין את המנה עם נודלס מאיטריות ביצים או אטריות אודן. במקרה הזה המתכון נולד עם דברים שהיו בבית וחשק אסייאתי מוגבר, אז ספגטי איט איז.

2

בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד שמגיעים לתערובת חלקה לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

3

חולטים מעט את השעועית, במידה והיא טריה, אפשר גם להשאיר אותה חיה ורק להקפיץ בהתאם לטעם האישי שלכם. מעבירים למים קרים מאוד ומסננים.

את המנגולד חותכים לפיסות של כ- 4 ס״מ.

4

מפוררים את הטופו היטב כך שיתקבלו גושים שמזכירים בגודלם בשר טחון.

מלהיטים היטב ווק ומוסיפים פנימה חצי כף שמן שומשום, צורבים את הטופו עד שהוא מקבל צבע זהוב ועמוק. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כחצי דקה רק על מנת שיצרבו קלות.

5

מוזגים את הרוטב ומקפיצים 2-3 דקות נוספות עד שהכל מתעטף ברוטב.
מוסיפים גם את הפסטה המסוננת לווק ומקפיצים עד שגם היא נעטפת ברוטב, מגישים מיד. מקווה שתהנו, ספרו לי איך יצא!

החלפות וטיפים מהשפית

אם תרצו להפוך את המנה לבשרית, המירו את הטופו ב-500 גרם בשר טחון, ובשלב הצריבה שלו בשלו אותו עד שהוא משנה את צבעו לצבע חום ועד שהוא מתפורר לחלוטין.

-

אמנם יש אותה היום כמעט בכל סופר ניתן למצוא תערובת 5 תבלינים אסיאתית, אבל אם לא מצאתם ואתם רוצים להגיע לטעמים המיוחדים של המנה, אתם יכולים לכתוש יחד במכתש ועלי 3 כוכבי אניס, כף פלפל סצ׳ואני / שחור, כף זרעי שומר, חצי כפית קינמון ו-2 מקלות ציפורן.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.