קציצות טופו ירק מושלמות ופשוטות להכנה
פשוט
32 יחידות
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
קציצות ירק הן אחד המאכלים האהובים ביותר על בעלי, הוא אוכל אותן קרות מהמקרר חמות מהמחבת או מצוננות מהרשת. בבית שלו, נהוג להכין אותן עם עוף, ובמסגרת הנסיון שלנו לצרוך קצת פחות מן החי החלטנו לנסות להמיר אותן לטבעוניות, ובחיי שמדובר בהצלחה מסחררת!
את הקציצות הנהדרות האלו כל כך קל להכין שזה פשוט פשע לא לנסות, והן רכות בטירוף, טעימות וקלילות, הן מפוצצות בטעם ומהוות תחליף מצויין לתוספת החלבון בארוחה, אפשר להגיש אותן עם שמנת חמוצה בארוחת ערב או להגיש אותן עם תוספת אורז טעים בצהריים, בקיצור ולעניין לכו מהר להכין אותן ותהנו גם אתם מקציצות בסגנון פרסי שממש אי אפשר להפסיק לנשנש.
אם יש לכם מג׳ימיקס, זמן הכנת המתכון התקצר לכם ב-80%, התחילו מהבצל, גרדו אותו בפומפיה של המכשיר, לאחר מכן החליפו את הראש לסכינים ופשוט הכניסו פנימה את כל המצרכים פרט לשמן ולפירורי הלחם. במידה ואין לכם מג׳ימיקס התהליך זהה אך ידני.
לגבי הטופו, ההמלצה של 2 מרקמים שונים במתכון מגיעה על מנת לאזן את המרקם של הלביבה, מכיוון שאין פה ביצים או חומר מקשר אחר, הטופו הרך משחק את התפקיד המקשר, בעוד הקשה יבטיח שהלביבות ייצאו יציבות ולא יתפרקו בטיגון. במידה ואתם עובדים עם טופו רך בלבד, שימו לב שייתכן שתאלצו להוסיף עוד קצת פירורי לחם על מנת לייצר את הלביבות.
העבירו את המסה לקערה והתחילו להוסיף את פירורי הלחם בהדרגה, עד שמתקבלת עיסה שניתן לייצר ממנה לביבות יציבות.
חממו את השמן וטגנו את הלביבות עד שהן מקבלות צבע כהה ועמוק, הוציאו לרשת צינון. ממליצה להגיש אותן עם שמנת חמוצה 😋
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
הקציצות המושלמות של סבתא רבקה
קציצות רכות ועסיסיות ששוחות ברוטב אדום ומנחם
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
כמעט מג׳דרה, אורז ועדשים טעימים להפליא
אורז רך וטעים עם עדשים שחורות ותיבול עדין וטעים שמשתלב מעולה עם תבשילים
פשוט
פירה חלק ומושלם ללא תועפות חמאה!
מביאה לכם מתכון לפירה חלק ורך כמו במסעדות - בלי כמויות של חמאה!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.