logo

אז מה אוכלים הבוקר?

קציצות טופו רכות בטירוף

בינוני

קציצות טופו | צולם ע״י: מור אוחנה

30 דק׳ הכנה | 30 דק׳ בישול

כ- 35 קציצות קטנות

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

האהבה שלי לטופו התחילה, איך לא ממנה אסיאתית מטוגנת הלא היא האגדאשי טופו - שגם אותו אפשר למצוא בבלוג. מאז טעמתי מנות רבות וניסיתי לבשל איתו בהזדמנויות מרובות, בהתחלה בעיקר אסיאתי, אבל לאט לאט ועם ההבנה שעם הגיל, אוכל קליל יותר עושה טוב יותר לבטן, ולריח של הבית, גם מנות לארוח״צ טופו למהלך השבוע.

את הקציצות שפה עשיתי בעיקר כניסוי, המקור שלהן הן קציצות הבשר של סבתא שלי האהובה, שהטעם המושלם שלהן זכור לי עד היום, הרוטב פשוט ביותר אבל לכו תתווכחו עם זכרונות ילדות.

בכל אופן, היה פה חשק לקציצות האגדיות שלה ובשילוב עם אחותי שהתחילה שנת שירות וביקשה שיופיעו יותר מתכונים טבעוניים לחברים שגרים איתה, נולדו הקציצות האלו. ומה אני אגיד לכם, הן רכות בטירוף, מזינות מאוד ומהוות תחליף נהדר לקציצות הבשריות של סבתוש.

1

במעבד מזון מגרדים גזר בראש פומפיה, מחליפים את הראש לסכין, ומכניסים בצל, פטריות, ג׳ינג׳ר, שום וכוסברה. מעבדים יחד עד שהכל נטחן היטב. מפוררים את הטופו לתוך מעבד המזון ואיתו מוסיפים תבלין פילדלפיה, מלח, שמן זית איכותי וביצה- ניתן לוותר על הביצה, היא מוסיפה מעט רטיבות ועסיסיות לקציצה, אך בלעדיה תקבלו קציצות לא פחות טובות וטבעוניות 🌱. מעבדים שוב היטב.

2

מוסיפים פירורי לחם בהדרגה, כל פעם 1/2 כוס. בין לבין בודקים את המרקם - במידה והתערובת ניתנת לעיצוב אחרי חצי כוס בלבד, מוותרים על החצי השני.

3

בקערה מערבבים קמח עם תבלין פילדלפיה. מעצבים ממסת הטופו קציצות קטנות - בערך כף של מסה לקציצה, ומקמחים אותן היטב.

מחממים כ-1 ס״מ שמן לטיגון הקציצות, ומתחילים במלאכת הטיגון. מכיוון שהמסה מעט רכה השתדלו לא ״לשחק״ עם הקציצות לפני ההיפוך שלהן, במידה והשמן היה חם מספיק, הטיגון ייקח בערך 5 דק׳ מכל צד, עד שהן שחומות לחלוטין. מוציאים את הקציצות לרשת צינון.

4

מכינים את הרוטב, בסוטאג׳ או סיר רחב אחר, מחממים שמן זית. על אש בינונית, מוסיפים בזהירות את רסק העגבניות ומערבבים היטב עד שהשמן והרסק מתאחדים. מוסיפים שום, מלח פלפל וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כוסות מים וממשיכים לערבב עד שהרוטב נהיה אחיד ומבריק.

5

מוסיפים את הקציצות לסיר כך שכולן ייגעו ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-30 דק׳. מידי פעם מסיטים את הסיר בתנועה סיבובית לוודא שהקציצות לא נדבקו לתחתית הסיר. במידה ורואים שכמות הנוזלים לא מספיקה מוסיפים עוד 1/2-1 כוס מים נוספת. חשוב לא לנסות לערבב עם כף שכן הקציצות יתפרקו לכם - תמצאו את המאמא המרוקאית שבכם וסובבו את הסיר בזהירות 🙆🏻‍♀️

00:30:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
6

בתום הבישול פזרו מעט כוסברה טריה, ותגישו עם אורז לבן או פסטה ברוטב אדום פשוט, שיהיה בתאבון!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.