logo

אז מה אוכלים הבוקר?

טופו ברוטב פנדה חמוץ מתוק

פשוט

טופו ברוטב חמוץ מתוק | צולם ע״י: מור אוחנה

מומלץ להשרות את הטופו לפחות שעה לפני ההכנה

5 מנות

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

כשהייתי קטנה יותר, ודמיינתי שהכסף שאני מרוויחה בפיצריה הוא אשכרה שכר הולם לאכילה במסעדות, ושהמסעדות אוכל מהיר בקניון הן המקום שאני רוצה להשקיע את הוני, התאהבתי - כמו ילדים רבים - במנת עוף חמוץ מתוק ברשת אסייתית שהיתה פה בקניון ערים בעיר. המנה היתה ענקית, והייתי שואבת אותה בדקות ספורות כי אני כידוע לכם חולת אוכל מתוק, והעוף המצופה ברוטב הזה, היו בדיוק מה שילדה כמוני חיפשה.

כשגדלתי, בואו נודה בזה, המשכתי לאהוב את המנה המדוברת, ומידי פעם חטאתי, קניתי והתענגתי על המנה המטוגנת.
ועכשיו, כשאני בשלנית על, ומחפשת תמיד איך להכין את אותן מנות שאני אוהבת לקנות בבית, היא נכנסה לרשימה מיד, ועם השנים עברה מעט שינויים עד שהגעתי לרוטב המדוייק לי. אני עושה אותה המון עם עוף, אבל לאחרונה עם מפעל נסיונות הטופו שנפתח בבית שלנו, היא קיבלה את האינטרפטציה הצמחונית (יש במתכון חלב ומיונז ולכן אינה טבעונית), והטעימה בטירוף. אני חושבת שדווקא הטופו פה הוא מה שהופך אותה לעוד יותר טעימה, הוא נשאר עסיסי וכיפי ולא יכול להתייבש בטיגון כמו שכל כך קל לעשות לעוף, היא נשארת טעימה באותו אופן גם כמה ימים אחר כך, ובעיקר- המטבח שלי נשאר נקי יותר מטיפול בעוף 🤓

את הרוטב של המנה, אני חושבת באופן אישי שצריך לבקבק ולמכור, הוא טעים חם כמו שהוא מוגש פה, והוא טעים כתחליף ביתי לרוטב הצ׳ילי המתוק הזרחני שיש בסופרים, ועולה עליו בכמה רמות אם יורשה לי. בקיצור ולעניין חברים, אם אתם גדלתם כמוני על הדוכן האסייאתי הקרוב לביתכם, והיום כשבגרתם אתם מתביישים לעמוד בתור שלו, הנה הדרך לחזור לקרייבינג הילדות שלכם, ולצרוך את המנה הטעמיה-מתוקה-מטוגנת-דביקה שגדלנו עליה. מבטיחה שזה קל כמו שזה טעים. תהנו וספרו לי מה חשבתם!

1

חותכים את הטופו לקוביות של כס״מ על ס״מ.
בקערה מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ומכניסים את הטופו להשרייה של לפחות שעה, עדיף לילה שלם לספיגה של הטעמים.

2

מכינים את הרוטב, במחבת רחבה או בווק, מחממים שמן.
מוסיפים שום, ג׳ינג׳ר וצ׳ילי ומערבבים היטב עד שהשמן נצבע בצבע האדום של הצ׳ילי וריח עולה ממנו. מוסיפים את המירין ומערבבים מספר שניות. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב פרט לקורנפלור המהול במים.

3

כשהרוטב נהיה אחיד והסוכר בו הומס לחלוטין, מנמיכים את האש, מוספים את הקורנפלור המהול ומערבבים היטב, מכבים את האש ומניחים בצד.

טיגון והגשה

4

מחממים שמן לטיגון, ומערבבים בקערה קמח וקורנפלור.

טובלים את קוביות הטופו בתערובת הקמח ומנערים קלות להסרת עודפים, מטגנים מכל הצדדים עד שקוביות הטופו זהובות, ומוציאים לרשת צינון.

5

כשכל הקוביות זהובות, מכניסים אותן לרוטב החמוץ מתוק ומקפיצים יחד דקה או שתיים לספיגה של הרוטב. מגישים על אורז לבן ומפזרים כוסברה קצוצה לקישוט וחיזוק טעמים.

מבטיחה שאתם הולכים לאהוב את זה, שיהיה לכם בתאבון!!

החלפות וטיפים מהשפית

את הטופו ניתן להמיר בקוביות עוף, במידה ואתם שומרים כשרות, המירו את החלב בביצים והמשיכו במתכון כרגיל.

-

כשאני מכינה את המתכון למהלך השבוע, אני לא מערבבת את הטופו ברוטב על מנת לשמור על המנה טריה ככל האפשר. אני שומרת את הקוביות בכלי אטום ונפרד מהרוטב ומחממת אותם בנפרד. ממש לפני ההגשה מערבבת יחד ונהינת ממנה טריה.

-

לגרסה האפויה, אני מחליפה את תערובת הקמח בפנקו, מסדרת את הקוביות על רשת ועל גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומרססת במעט ספריי שמן. אני אופה אותן על 180 מעלות, עד שמזהיב, והופכת אותן מידי פעם שיקבלו צבע מכל הכיוונים.

-

הרוטב שיוצא פה יכול להוות לכם תחליף לרוטב צ׳ילי מתוק שקונים בסופר, הוא טעים בטירוף, וטעמיו דומים מאוד לרוטב הקנוי אבל איכותיים ועמוקים יותר, כך תדעו בדיוק מה אתם צורכים.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.