כרישה ובצלים ממולאים אורז וטופו
בינוני
45 דק׳ הכנה | שעתיים בישול | 20 דקות אפיה
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אז כמו שכבר כתבתי פה בעבר, אני מנסה להרחיב את האופקים שלי בטופו. הפעם, הצלחתי בגדול.
מדובר פה במתכון שלחלוטין ובאופן בלתי ניתן לערעור אי אפשר להפסיק לאכול. לאוהבי האוכל המתקתק - תזהרו, ולאלו שאוהבים סירים של מאמות, תזהרו עוד יותר.
כמו כל סיר ממולאים, גם בזה צריך להשקיע קצת אהבה ותשומת לב, אבל כל שניה תהיה שווה את זה. באחריות.
מדובר פה בסיר של כרישות ובצלים סגולים, שהתמלאו להם באורז, טופו מתובל, חמוציות וירק קצוץ, ברוטב של ציר וסילאן שמקרמל שם את הכל באופן פשוט מושלם. אני מבטיחה לכם שגם אם אתם אוכלי בשר - כמוני, הפעם לא תרגישו בחסרונו. ונכון, יש פה קצת עבודת גלגול ומילוי אבל היא די זריזה ואת רוב העבודה עושה הגז שלכם.
אז בקיצור ולעניין, ובעיקר כי אני לא מוצאת מילים שיצליחו לתאר את מה שאתם עומדים לטעום, כנסו בבקשה למטבח ותכיו סיר של אהבה. מחכה לשמוע מה אתם אומרים!
מניחים את האורז בקערה וממלאים במים. מניחים בצד לחצי שעה לפחות. לאחר מכן מסננים ושוטפים את האורז.
חותכים את החלק הירוק של הכרישה ושומרים בצד. את החלק הלבן חותכים לשניים כך שיתקבלו 2 פיסות כרישה באורך של כ-10 ס״מ. חוצים את הכרישות עד מרכז הירק, ומפרידים מעט את העלים. באותו אופן חותכים גם את הבצל הסגול- עד המרכז.
מכניסים הכל לסיר וממלאים במים וכפית מלח. מביאים לרתיחה לכ-20 דקות עד שהכל מתרכך.
קוצצים בצל לבן ואת העלים הירוקים של הכרישה. מכניסים לקערה ומפוררים פנימה גם את חבילת הטופו. מוסיפים לקערה שום כתוש, 2 כפות סילאן, מלח, פילדלפיה ומערבבים היטב.
מטגנים על מחבת עם מעט מאוד שמן עד הזהבה עמוקה את תערובת הטופו, ומוציאים חזרה לקערה.
קוצצים כוסברה ומגרדים גזר בפומפיה גסה ומוסיפים לקערת הטופו יחד עם החמוציות. מוסיפים גם את האורז השטוף ומערבבים הכל היטב.
כשהכרישות והבצל התרככו לחלוטין, שוטפים אותם מעט במים קרים ומפרידים אותם לעלים.
בסיר רחב ונמוך שמים מעט שמן, ומתחילים במלאכת המילוי. בתוך הבצלים פשוט הכניסו מלית ככל שאפשר וגלגלו אום חזרה לצורת הבצל, הניחו בסוטאג׳ כשהתפר פונה כלפי מטה.
את הכרישות פרסו על משטח העבודה, הניחו תלולית של המילוי וגלגלו בעדינות. גם אותם הכניסו לסיר עם התפר כלפי מטה. צרו שכבה אחידה וצפופה בסיר כך שהממולאים לא יפתחו במהלך הבישול.
בקערה מערבבים היטב ציר - אני השתמשתי בציר בקר, אבל גם ציר ירקות יהיה פה נהדר, סילאן, פפריקה, שום ומלח. מוזגים בעדינות על גבי הממולאים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עם מכסה סגור כשעתיים עד שכל הנוזלים התאדו לחלוטין.
מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב גריל.
כשהנוזלים התאדו לחלוטין, מזרזפים בערך כף סילאן מעל הממולאים ומכניסים לתנור ללא כיסוי לרבע שעה להזהבה וקרמול אחרון. כשהממולאים הזהיבו היטב, מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה. שיהיה לכם בתאבון, ספרו לי איך יצא לכם!
החלפות וטיפים מהשפית
*פילדלפיה היא תערובת תבלינים המורכבת בדרך כלל מחרדל, שום, רוזמרין, פפריקה מתוקה ועוד. היא משתלבת מעולה בתבשילי עוף, קציצות, דגים, בשר ותפוחי אדמה.
-
פחות אוהבים כרישה? החליפות את הירק בכרוב - בעזרת סכין חדה הוציאו את מרכז הכרוב המחבר את העלים יחד, והכניסו אותו לסיר גדול עם מים ומעט מלח. לאחר הבישול והתרככות העלים, הפרידו אותם בזהירות וחתכו את העלים לגודל הרצוי. המשיכו במתכון כרגיל.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
הקציצות המושלמות של סבתא רבקה
קציצות רכות ועסיסיות ששוחות ברוטב אדום ומנחם
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
כמעט מג׳דרה, אורז ועדשים טעימים להפליא
אורז רך וטעים עם עדשים שחורות ותיבול עדין וטעים שמשתלב מעולה עם תבשילים
פשוט
פירה חלק ומושלם ללא תועפות חמאה!
מביאה לכם מתכון לפירה חלק ורך כמו במסעדות - בלי כמויות של חמאה!
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.