טאטאקי טונה ברוטב נאם פלה בקלי קלות
פשוט
שעה השרייה
•מנה ראשונה
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אז כמו בהרבה מנות אסיאתיות ראשונות גם את זו קל להפליא להכין והיא בעיקר מלחיצה אתכם כי היא יפה בטירוף ויש לה שם אסיאתי שאנחנו לרוב נתקלים בו רק בסושיות.
אבל, אם תפרקו את המתכון לגורמים, תבינו שבאמת כל אחד יכול פה. לחתוך בעדינות את הדג זה החלק הכי קשה של המתכון, ולעומת מנות סשימי, את הדג הפעם אפילו לא צריך לחתוך באלכסון, ואני מניחה שלחתוך מלפפון אתם יודעים נכון? אז תדמיינו לרגע שזה מלפפון ותתגברו על החשש, כי אתם ממש ממש ממש רוצים להגיש את המנה הטעימה הזו. הטונה השמנמנה מקבלת כל כך טוב את הטעמים הלימוניים והפרשיים של הכוסברה, ויחד הם יוצרים ביס כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לזלול.
ובואו עם כמה שהיא קלה, איזה יפה ומרשימה היא נכון? אז בקיצור ולעניין, תתקשרו לדייג ותגידו לו שישים לכם טונה בצד וכנסו להכין את הפלא הזה, שיהיה בתאבון 🥰
נתחיל מהכנת התבלינים לטאטאקי שלנו.
במכתש ועלי כותשים יחד את התבלינים עד שהפלפלים נשברים והתערובת מאוחדת ומעורבבת היטב. במידה ואתם משתמשים בפלפל גרוס, ניתן לוותר על המכתש ועלי ופשוט לערבב היטב את התבלינים יחד.
את הטונה מיישרים כך שיתקבל לכם מלבן יפה צר וארוך - או לחילופין מבקשים מהדייג שיטפל בשלב הזה 😄.
פורסים פיסת ניילון נצמד ומניחים במרכזה את פילה הטונה, מצפים אותה היטב מכל הצדדים בתערובת התבלינים, מגלגלים אותה בניילון ושולחים למנוחה במקרר של בערך שעה.
בינתיים מכינים את הרוטב, מקלפים את השום ומועכים אותו קלות בשביל שיישבר מעט. בסיר קטן מבשלים את השום, סוכר דקלים, לימון ורוטב הדגים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוציאים לכלי קטן, מסירים את השום ומצננים לחלוטין. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה וממתינים להגשה.
כשאתם מוכנים להגיש, חממו מחבת עם תחתית כבדה, אני ממליצה לרסס ספרי שמן ולא לשים שמן מבקבוק בשביל לקבל שכבה מאוד דקה ואחידה. הוציאו את הטונה מהניילון והניחו על המחבת החמה, הצריבה פה מהירה מאוד, ברגע שהטונה נהיית חומה מעט מיד הופכים לצד הבא. את הקצוות השאירו לא צרובים.
מוציאים לקרש חיתוך ומצננים 2-3 דקות.
מוזגים לקערת ההגשה את הרוטב, ועוברים לחיתוך הדג.
בעזרת סכין חדה מאוד, פורסים את הטונה לפרוסות בעובי של קצת יותר מחצי ס״מ. תשתדלו לא ״לנסר״ את הדג מידי, אלא להגיע לחיתוך באבחה אחת או שתיים של הסכין.
מסדרים את הפרוסות בחפיפה על גבי הרוטב ומפזרים מעל טוביקו כתום לקישוט.
מגישים את המנה מיד! שימו לב שהרוטב מבוסס לימון, כל רגע שהטונה יושבת ברוטב, היא נצרבת ממנו ונהיית פחות ״נאה״.
בתאבון לכם חברים, ספרו לי איך היה לכם! 😋
החלפות וטיפים מהשפית
התרכובת של הטעמים לטאטאקי עצמו יוצרת לו קראסט מפוצץ בטעמים, אולם אפשר בקלות לשחק איתם במידה ואין לכם משהו מהרשימה, החשיבות היא לשמור על הפרופורציות ועל התרכובת שלהם, כמובן שאת הפלפל הורוד אפשר להחליף בשחור או לבן, את המלח גם במלח רגיל - רק השתמשו במלח גס על מנת שיהיה לו ״גוף״, ולגבי הטוגראשי, כמו שכתבתי בעבר ניתן להמיר במעט פפריקה חריפה, זה לא בדיוק אותו הטעם אבל ייתן את אותו אפקט פיקנטי.
-
אבקת הכמהין היא תוספת טעם מצויינת כאן, ויוצרת גישור נחמד לעולם האיטלקי שמזמן קיבל בברכה מנות סביצ׳ה, סשימי ודומיהן בזכות הימה המצויינת שאפשר למצוא ברוב חלקי איטליה. השילוב שלה במנה הזו אפשר לי להגיש את הטאטאקי בארוחה איטלקית שהכמהין שיחק בה חלק מרכזי. ניתן לוותר עליה במידה ואין לכם אבקה בבית.
-
במידה ואין לכם רוטב דגים, גם סויה איכותית תעבוד פה טוב.
-
אם אין לכם טוביקו כתום (תקנו כי זה ממש טעים ונשמר מצויין בהקפאה) קשטו את הטאטאקי שלכם בצ׳ילי גרוס, פיסטוקים קצוצים דק, טבעות דקות של בצל ירוק או עירית.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.