נאמס ויאטנמי צמחוני מו-שלם!
מורכב
30 יחידות
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
המטבח האסייאתי בכללי הוא האהוב עליי, גם מבחינת הטעם וגם במחינת תהליכי הבישול, הפרשיות של האוכל והצבעוניות שלו. בשילוב עם ייחוד הטעמים והאיזון שלהם פשוט עובד לי ומאתגר אותי ומסקרן אותי תמיד. המטבח הויאטנמי המלא בירקות ובצבע טרי ואיזון טעמים מהמהנים שיש, מחזיק מקום גדול בלב שלי. והנאמס הקריספיים והחמים שמלווים בירקות הכי פרשיים שיש והרוטב הכי טעים שיש, זו בהחלט אחת המנות האהובות עליי בעולם.
מדובר בספרינג רול מטוגן מלא באיטריות שעועית וירקות, ניתן להוסיף עוף, טופו או שרימפס, במתכון שפה הלכתי על הגרסה הצמחונית הנהדרת. את הרולים מגישים עם ערימה רעננה של ירקות ירוקים ורוטב מדהים, ונותנים לסועדים להכין לעצמם מעין סנדוויץ של חסה וירק ובמרכז הרול הכוכב.
אמנם למנה יש הרבה מרכיבים, ושלבי הכנה, אבל אני מבטיחה שאם תעקבו אחרי הוראות ההכנה שלי יצאו לכם נאמס נדירים שלא תוכלו להפסיק לאכול! סרטון הכנה מצורף בתחתית הפוסט!
הכנת הרולים
משרים את אטריות השעועית 10 דקות במים רותחים, מסננים הממים וחותכים או גוזרים את האטריות לאורך של כ-10 ס״מ.
מתחילים בקיצוצים, את הפטריות פורסים לפרוסות של כס״מ, ואת יתר הירקות לז׳וליאנים (מקלונים) דקים וארוכים. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הפטריות מספר דקות עד להפרשת הנוזלים. מסננים ומצננים.
בקערה גדולה מערבבים את האטריות והפטריות עם יתר החומרים למעט הסוכר וקמח התירס, שמתווספים לתערובת ברגע האחרון ממש לקראת גלגול הרולים. (במידה וממשיכים מיד לגלגול הרולים, ניתן כמבן להוסיף את הסוכר וקמח התירס מיד)
ממלאים את הנאמס
אם עובדים עם דפי אורז רגילים:
מכינים קערה עם מים קרירים, ומגבת לצידה. טובלים דף אורז משני הכיוונים במים, הטבילה צריכה להיות יחסית מהירה, הדף צריך להעשות גמיש מעט (הוא ממשיך להתרכך בזמן המילוי), מנערים מעט מהמים ומעבירים למגבת לספיגה קלה.
מניחים את הנייר אורז הרטוב על קרש עבודה, ועורמים חופן מהמלית בצורה אופקית. מגלגלים באופן מהודק ביותר למניעת בועות אוויר – ככל שיהיה פחות אוויר ברול יהיה קל יותר לטגן אותם. מקפלים שוליים מהצדדים פנימה וממשיכים בגלגול המהודק לקבלת אגרול. מניחים את הנאמס המגוגל על רשת טיגון. חשוב לשמור על רווח בין רול לרול כי הם די דביקים בשלב זה.
אם עובדים עם דפי התחרה:
ראשית, מדובר בדפים סופר קריספיים, אלו הדפים שמגישים במסעדות במנות הנאמס. מבחינת תרכובת, מדובר בדפים שעשויים מאורז וטפיוקה, הם נראים קצת כמו שערות קדאיף - ומתפוררים ככה גם 🙃
את דפי התחרה שומרים בהקפאה ומוציאים אותם רק כשמוכנים לגלגל את המנה. מניחים נייר על קרש עבודה, ובעזרת מברשת רטובה במעט מים, מברישים את שולי הדף.
עורמים חופן מהמלית בצורה אופקית - שימו לב שהדפים די קטנים אז לא להעמיס. מקפלי את הצדדים ומהדקים את השוליים הרטובות שקופלו כלפי הנייר שפרוס על הקרש, ומתחילים בגלגול מהודק מאוד. חוזרים על הפעולה עם יתר הדפים (שימו לב לא להניח את הרולים אחד על השני שהלחות מרול אחד לא תפגע בזה שתחתיו.)
כשכל ההנאמס מגולגלים, משהים אותם להתייבשות באוויר לפחות לרבע שעה על מנת למזער קפיצה של שמן בטיגון ופתיחה של הנאמס. במידה ותרצו להכין את המנה מראש, ניתן לעצור בשלב הזה ולהמתין עם הטיגון לרגע האחרון לפני הגשת המנה. חשוב לזכור שבמקרר נייר האורז יספוג לחות ולכן עדיף להשאיר אותם בחוץ בחדר קריר.
הכנת הרוטב
טוחנים יחד את כל החומרים בעזרת בלנדר מוט. שומרים בצד עד ההגשה.
טיגון והגשה
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, השמן צריך להיות בחום בינוני ולא רותח מידי על מנת שהנאמס יתבשלו ולא יישרפו. מטגנים במחזורים תוך שמירה על רווח בין הרולים על מנת שלא יידבקו, לאחר שהרולים זהובים מכל הכיוונים, מוציאים לרשת טיגון לצינון של מספר דקות.
על קערת הגשה גדולה, מניחים ערימה של הרולים, ולצידה מסדרים את הירק, עורמים את החסה, ואת הירוקים, מניחים קערית רוטב ופלפל צ׳ילי ומגישים מיד!
ועכשיו להסברים המצולמים!
אופן הכנת הנאמס-
הכנת הרוטב-
החלפות וטיפים מהשפית
אין לכם רוטב דגים? השתמשו בסויה איכותית במקום.
-
אין לכם סוכר דקלים? חבל זה ממש טעים, אבל סוכר חום (עדיף מהסוג הדביק) יכול להוות תחליף.
-
אם תרצו בכל זאת להוסיף חלבון למנה, הוסיפו לתערובת המילוי 125 גרם שרימפס קלופים וקצוצים / פרגית טחונה / טופו מגורד.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.