logo

אז מה אוכלים הבוקר?

פולנטה תירס לבן עם פטריות ופרמז׳ן

פשוט

פולנטה תירס לבן | צולם ע״י: מור אוחנה

בישול תירס | 30 דקות

מנה ראשונה

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

כנראה שכרומניה, נגזר עליי לאהוב פולנטה, ממליגה ושאר דומיהן. עוד נגזר עליי כרומניה לאהוב אוכל מתוק. במתכון הזה, יש שילוב מושלם בין השניים - התירס הלבן המושלם יש לציין, פוגש את המנה הרומנית האייקונית והופך לפולנטה מתקתקה וטעימה בטירוף, עם פטריות בחמאה חומה וים פרמז׳ן שבעזרת המליחות שלו מאזן את כל הטעמים במנה.

כילדה, ממליגה פשוטה עם שמנת חמוצה היתה אחת מארוחות הערב השגורות שלי, והיום בעוד היא עדיין מככבת לי ברפרטואר ארוחות הערב, כשבא לי לפנק את בעלי או את עצמי, ויש תירס טרי במקרר אני מכינה לנו פולנטה איכותית, ועם מעט מאוד השקעה מסדרת לנו ארוחת ערב של מסעדות.

מחכה לשמוע איך יצא לכם!

1

מכינים את התירס לבישול, על קרש חיתוך מעמידים קלח תירס, ובעזרת סכין טובה (בזהירות רבה) מנקים את גרגירי התירס מהקלח. מעבירים את הגרגירים לסיר ומכסנים בשמנת, חלב, תבלינים ושום ומבשלים על אש בינונית 20 דקות עד שהתירס שותה מהטעמים ומתרכך קלות.

חיתוך תירס לבן | צולם ע״י: מור אוחנה
00:20:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
2

בזמן שהתירס מתבשל, מכינים את הפטריות המוקפצות. חותכים את הפטריות לרבעים, ואת הבצל לחצאי טבעות.

בסיר קטן ממיסים חמאה על אש בינונית ונותנים לה להשרף מעט, היא צריכה לשנות את הצבע לחום ולהעלות ריח אגוזי נעים. ברגע שהיא מגיעה לנקודה הזו, מוסיפים מיד את הפטריות והבצל.

3

מקפיצים עד שהבצל מתרכך והפטריות משנות את צבען, מוסיפים מלח ופלפל מקפיצים דקה ממוספת ומסירים מהאש.

4

לאחר 20 דקות, מוסיפים את גבינת הפרמז׳ן לסיר, מערבבים ומבשלים כחמש דקות נוספות. בשלב הזה הנוזלים כבר הצטמצמו באופן משמעותי אך עדיין יש בסיר יותר מהנדרש.

מוציאים בערך 1/3 כוס מהנוזלים שנותרו בסיר, עדיף שתוציאו יותר נוזלים משנראה לכם ותשמרו אותם בצד למקרה הצורך, מאשר שתתחילו לטחון עם יותר נוזלים מהנדרש ותקבלו מרק. המרקם של המסה שנשארה בסיר צריך להזכיר לכם קוטג׳ ברטיבות שלו.

5

מוסיפים חמאה וטוחנים היטב. המרקס הסופי לא יהיה חלק לחלוטין מכיוון שלתירס ישנה קליפה, אבל ככל שתטחנו יותר זמן תקבלו מרקם קרמי יותר. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. אמנם התירס הלבן מתוק מהרגיל, אך הפרמז׳ן מלוח, תתבלו בהדרגה ובזהירות.

6

מצלחתים את הפולנטה קצת כמו חומוס, מניחים מהמסה של התירס תלולית ומפזרים אותה בעזרת כף על גבי צלחת הגשה, במרכז הפולנטה מסדרים מהפטריות המוקפצות ומעל עורמים רצועות פרמז׳ן איכותי. מגישים מיד כשהכל עוד חם וזוללים, שיהיה בתאבון!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.