סשימי לברק ברוטב יוזו כמהין
פשוט
מנה ראשונה
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
אני כבר יודעת מה עובר לרובכם בראש, מה לי ולסשימי? זו מנה קשה ממש, אין מצב שאני אצליח זה משהו שאוכלים רק במסעדות.
שומעים? אין קל כזה בעולם. בחיי. ואם בא לכם שיהיה לכם עוד יותר קל, גם את החיתוך הדייג יכול לעשות עבורכם, ואז כל מה שנשאר זה לערבב כמה חומרים יחד לדי וטב שבא לשתות מהצלחת ולהוציא את הפיקאסו הפנימי שבכם ולצייר על הצלחת. זה כל הסיפור, וזה סיפור טעים ומרשים וכזה שאתם לא רוצים לוותר עליו.
אז בקיצור ולעניין, מהר תביאו דג טרי וקדימה להכנות!
בקערה קטנה, טורפים היטב את כל חומרי הרוטב.
פורסים את הדג לפרוסות שמנמנות של סשימי, או לחילופין מזמינים אותו פרוס מהדייג.
חותכים את הצ׳ילי לטבעות וקוצצים את העירית.
זהו. אמרתי לכם שזה סופר קל לא?
בצלחת ההגשה מסדרים את פרוסות הדג באופן די אקראי, אני הנחתי אותם טיה מעוגלים על מנת לתת להם קצת ״תנועה״, מסדרים את הצ׳ילי ומפזרים מעל את העירית הקצוצה. לבסוף, ורק כשאתם מוכנים להגיש, מוזגים בעזרת כפית את הרוטב המושלם על הצלחת בין פרוסות הדג.
מכיוון שברוטב יש לימון ויוזו הדג מתחיל להכבש ברגע שהוא בא במגע עם הרוטב, לכן קריטי לבצע את החיבור שלהם רק בהגשה.
החלפות וטיפים מהשפית
את הדג במנה הזו אתם בהחלט יכולים להחליף עם כל סוג שאתם אוהבים, אבל אני מודה שדג לבן הולך ממש ממש טוב עם הלימוניות של הרוטב הזה, עם זאת חוץ מלברק יש דגים אחרים באסכולה הלבנה שאתם מוזמנים לנסות רק תוודאו עם הדייג שהדג יעבוד טוב בתור מנה נאה.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.