פיתה יוונית עם זעתר
בינוני
1.5-2 שעות התפחה
•8 פיתות שטוחות
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
המתכון של הפיתות הבאות פשוט בטירוף ומתחסל במהירות גבוהה במיוחד.
הפיתות מתאימות להגשה בארוחת בוקר חלבית, נהדרות עם גבינת לאבנה או לשמש את המטרה האמיתית שלהן- להיות בסיס מושלם למנת גירוס טובה ומפנקת מהמטבח היווני הצבעוני.
במיקסר עם וו לישה מערבלים יחד קמח, שמרים, דבש ומים כחמש דקות.
מוסיפים מלח ושמן ולשים 10 דקות נוספות עד שמתקבל בצק מעט דביק, שימו לב שבסוף הערבול הבצק צריך להשאר דבוק מעט לקערת המיקסר.
מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של שעה וחצי-שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. בחורף ייקח לבצק קצת יותר זמן לתפןח. תנו לבצק את מלוא הזמן או הכניסו אותו לתנור עם תוכנית התפחה מתאימה / סגרו את הדלת כשהבצק הפנים ולצידו קערה עם מים רותחים לייצירת סביבה חמימה ולחה שתקל על ההתפחה.
חותכים נייר אפיה לריבועים של 20 ס״מ ומקמחים אותם מעט.
בתום ההתפחה, מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לשמונה כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 15 ס״מ. מניחים על גבי ריבועי נייר האפיה למנוחה של כחמש דקות. אם הבצק מתנגד לרידוד, המתינו מספר דקות להשלמתו.
מחממים מחבת על אש נמוכה. מברישים כל פיתה משני צידיה בשמן זית ומניחים על המחבת החמה.
מבירים את האש לבינונית ומטגנים כחמש דקות עד שהפיתה נהיית שחומה ופריכה, ובועות נוצרות על חלקה העליון. הופכים ומטגנים את הצד השני עד שהוא משחים מעט בזמן טיגון הצד השני, בוזקים על החלק שכבר טוגן זעתר בנדיבות.
מוציאים ת הפיתה למגבת או שקית נקייה ועוטפים על מנת שלא תתייבש.
בין פיתה לפיתה, הנמיכו את האש מעט על מנת שהיא לא תתחמם מידי והפיתות יישרפו אך לא יאפו. במידה וזעתר נפל למחבת נגבו אותו שלא יישרף ויעשה טעם מר במחבת.
החלפות וטיפים מהשפית
ניתן לוותר על הזעתר ולהחליף אותו בעלי אורגנו טריים או עלי תיבול שאתם אוהבים במיוחד. ההמלצה שלי- אם אתם הולכים על ירק טרי ולא תבלין יבש, ערבבו אותו בערבול האחרון של הבצק כך שייטמע בתוכו וייתן לבצק כולו טעם.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
לחמניות באגט פשוטות להכנה
לחמניות באגט פשוטות להכנה ורכות כמו ענן שתמיד כיף שיש בבית
פשוט
קיש בצל מושלם שאין כמותו
בצק רך ונמס, מלית מקורמלת לשלמות ושקדים קראנצ׳יים שיוצרים ביס מושלם
בינוני
איך קולעים חלה עגולה
מדריך מצולם ומוקלט לקליעה של חלה עגולה ומרשימה ביופיה
פשוט
איך קולעים חלה מ-5 רצועות
מדריך מצולם ומוקלט לקליעה של חלת צמה יפה של חמש רצועות
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.