לחמניות באנס רכות ופשוטות להכנה
בינוני
התפחה ראשונה 45 דק׳ | התפחה שניה 20 דק׳
•16 לחמניות ספר / 20 לחמניות עגולות
•כשר | פרווה
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
המתכון הזה שמובא לכם פה, הוא ללא ספק ממתכוני הבצקים הקלילים שתפגשו, מדובר בבצק סופר דופר נוח לעבודה, שניתן לעצב ככדור פשוט או כלחמניית ״ספר״, בכל מקרה טעים יהיה לכם. ולפני שאתם אומרים שאין לכם סיר אידוי אסייאתי, תבדקו בבקשה אם יש בנמצא סיר קוסקוס כי הוא לגמרי יעשה את העבודה. ויש האומרים שקיים טריק לאידוי בסיר רגיל בעזרת רשת עם רגליים (כמו שיש במיקרוגלים) - פשוט ממלאים סיר בגודל מתאים במים רותחים נמוכים יותר מגובה הרשת, ומניחים את הרשת בפנים, ואת הבאנס על הרשת כשמפרידים בניהם עלי כרוב. את הסיר מכסים וזהו, יש לכם אופציית אידוי.
לגבי המילוי, ברמת העיקרון ממש הכל הולך פה, תבשיל בשר טוב שפירקתם היטב, דג מטוגן, או לא מטוגן אני לא שופטת 🤷🏻♀️. בכל מקרה פה בבלוג תוכלו למצוא מתכון לעוף מזוגג ללקק את האצבעות שכשהוא פוגשת את הלחמניות הקסם האלו, קורה קסם כשלעצמו.
מקווה שתהנו מההכנה וייצאו לכם לחמניות הענן המושלמות האלו בקלות, ספרו לי איך יצא!
סרטון הסבר על הקיפול של החמניות בתחתית הפוסט 🥸
בקערת מיקסר עם וו המלוש מערבבים את השמרים לתוך הקמח. מוסיפים אבקת אפייה, אבקת סוכר, וקורנפלור ומערבבים היטב.
מוסיפים מים ולשים במשך 5 דקות במהירות נמוכה.
מוסיפים מלח ושמן ולשים במהירות גבוהה כ-5 דקות.
משמנים קלות קערת של הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דק' או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעצבים את הבאנס
מחלקים את הבצק לפיסות, במידה ורוצים לחמניות עגולות, מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 45 גרם (20 חתיכות), ובמידה ורוצים לחמניות ״ספר״ כמו בתמונה, למשקל 55 גרם (16 חתיכות. מכדררים כל פיסה לעיגול, מכסים ומתפיחים 20 דקות.
עבור לחמניות עגולות, כל שנותר לעשות הוא לגזור ריבועי נייר אפיה קטנים, להניח עליהם את כדורי הבצק ולהניח להתפחה נוספת של 20 דקות, עבור לחמניות ״ספר״, עברו לסעיף הבא.
גוזרים נייר אפייה למלבנים - מכל נייר תוציאו 12 יחידות (3x4).
פותחים כל עיגול בצק לצורת אליפסה על ידי מערוך.
מניחים את הבצק על מלבן נייר כך שחצי אליפסה עליו וחצי מחוץ לו. מקפלים את נייר האפייה על הבצק ומעליו מקפלים חזרה את הבצק, כך שנוצרות שכבות- נייר, בצק, נייר, בצק.
ובשביל להקל לכם על החיים, צירפתי לפוסט סרטון שמפרט גם את אופן הקיפול 😊
מכסים את הלחמניות המעוצבות במגבת נקייה ומניחים להתפחה של 20 דקות.
מרתיחים מים בסיר ומעליו מניחים כלי אידוי.
לאחר שהלחמניות תפחו, מניחים אותן בזהירות בכלי האידוי, שימו לב לשמור על מרווחים בין הלחמניות כי הן ממשיכות לתפוח בזמן האידוי. מכסים את הסיר ומאדים את הלחמניות במשך 10-12 דקות, משאירים את הסיר מכוסה בכל זמן האידוי.
פותחים את כלי האידוי- בזהירות מהאדים, מסירים את הכלי מסיר המים ומוציאים את הנגלה הראשונה של הלחמניות מהכלי.
במידה ותרצו להכין את הלחמניות מראש, ניתן לחמם אותם במהרה על כלי האידוי לפני ההגשה. בתאבון!
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.