logo

אז מה אוכלים הבוקר?

לחמניות באנס עם עוף מזוגג מושלם

בינוני

באנס במילוי עוף מזוגג | צולם ע״י: מור אוחנה

השריית עוף | שעה

16 מנות

כשר | בשרי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

פחמימה שהיא ענן, ממולאת בעוף קריספי מתובל היטב ומזוגג באופן ממכר לחלוטין. בעצם לא צריך שום דבר אחר בעולם.

פחמימות הם החולשה הבלתי מעורערת שלי, וכשמפגישים אותה עם סגנון המזון המועדפת עליי - האוכל האסיאתי, נוצר בי מאנצ׳ מוחלט ולא נשלט בעליל. בדרך כלל אני מעדיפה את לחמניות הבאנס שלי ממולאת בבשר מפורק וטעים, אבל המתכון הזה, העוף הזה שהוא גם קריספי אבל גם נוזל רוטב מתוק דביק, נותן פייט טוב ממש לבאנס בשר. אני מפצירה בכם. בהזדמנות הקרובה (היום) קדימה למטבח! אתם לא תתחרטו ואני מניחה שמהר אחר כך תלחצו על הלב הקטן פה ותשמרו לכם אותו לפעם הבאה.

פלפל הצ׳ילי ומיונז הווסאבי מוסיף קיק נהדר לביס, הנענע והכוסברה מכניסות רעננות פרשית, והחסה את האקסטה קראנצ׳יות שתמיד מוסיפה. ובעוד הדרך המומלצת שלי היא להכניס ללחמניה את כל המפורט פה ברשימה, המנה נחמדה מאוד לארוחות אירוח, ומוגשת לשולחן בצורת DIY - כשכל סועד מרכיב לו את הלחמניה כמו שהוא אוהב.

שימו לב שרשימת המצרכים פה בצד מסכמת את מצרכי המילוי בלבד, המתכון של הבאנס מצורף ממש כאן למטה.

2

מתחילים בהשריית העוף במרינדה, מנקים את חזות העוף וחותכים אותם לפיסות בגודל של בערך 10/10 ס״מ, כך שיהיה בגודל שתאים ללחמניות. מכניסים לכלי ומערבבים יחד עם כל חומרי המרינדה. מכסים ומשרים בקירור לפחות שעה, ואף מומלץ למשך הלילה.

01:00:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
3

מכינים את הזיגוג. קוצצים את מטבעות סוכר הדקלים ומכניסים למחבת עמוקה או סיר קטן את כל חומרי הזיגוג. מבשלים יחד עד שהסוכר נמס והזיגוג מתאחד היטב. מסירים מהאש ושומרים בצד עד רגע ההגשה.

4

מערבבים יחד קורנפלור, מלח ופלפל ומחממים שמן בעומק של כחצי ס״מ במחבת כבדה.

מוציאים את העוף מהמרינדה, וטובלים אותם מיד בתערובת הקורנפלור. אל תנערו מהעוף שאריות קורנפלור, והכניסו מיד לשמן החם, ככל ששכבת הציפוי תהיה עבה יותר, העוף ייצא קריספי יותר.

5

מטגנים כשלוש דקות מכל צד, שימו לב שהקורנפלור לא מקבל צבע מאוד שחום מהטיגון אלא נשאר מעט חיוור- אל תתפתו לטגן אותו עד השחמה מלאה כי העוף יתייבש. מוציאים לרשת טיגון.

6

חותכים את החסה לפיסות בגודל של כ-10 ס״מ. מסדרים בקערת ההגשה את כל הירקות, ובקערית מערבבים יחד את המיונז, לימון וווסאבי עד שהווסאבי נטמע לחלוטין במיונז.

7

כשמוכנים להגיש את המנה, טובלים את חזות העוף המטוגנים ברוטב עד שהם מצופים היטב ומוציאים לקערת ההגשה. במידה והעוף התקרר מעט, חממו את הזיגוג שוב ותנו לעוף לקבל מהרוטב מכת חום לפני ההגשה.

מגישים את קערת הבאנס ומרכיבים את הלחמניות בדיוק כמו שאוהבים!

החלפות וטיפים מהשפית

אין לכם סוכר דקלים? החליפו ב3/4- כוס סוכר חום- עדיף מהסוג הדביק.

-

החליפו את העוף בפרוסת טופוב עובי של כס״מ למנה טבעונית מפנקת.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.