logo

אז מה אוכלים הבוקר?

גיוזה עוף שלא תפסיקו לזלול

פשוט

גיוזה במילוי עוף וירקות | צולם ע״י: מור אוחנה

הפשרה בקירור של דפי הגיוזה

25 יחידות

כשר | בשרי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

מה הבעיה עם אוכל כמו גיוזה?

שמעבר לזה שזה פשוט מאוד טעים, זה קטן. וזה עם ירקות, ואז זה מרגיש בריא ממש - שזה לא בהכרח לא נכון, אבל זה גורם לי לאכול 200 כאלו בארוחה.

הכיסונים המאודים האלו שממולאים בכל טוב, וורסטיליים בטירוף ותמיד מספקים לי ביס שאני מתענגת עליו, האידוי הופך את הכל לרך ונימוח ונמס בפה, והטעמים המתפוצצים האלו הם משהו שאני באמת באמת לא יכולה עליו.

במתכון הזה, יצרתי לכם מנה כל כך קלה להכנה, ואם יש לכם מג׳ימיקס, העסק עוד מתקצר לכדי לחציה על כפתור ומילוי של הכיסונים. וזהו.

והרוטב. איזה רוטב יאללה, קיצור, נהייתי רעבה שוב, מובטחת הצלחה מסחררת אם תעשו את השלבים שמפורטים פה, ואל תתבאסו אם הקיפולים לא 100%, גם סתם קיפול חצי סהר פשוט עושה את העבודה, העניין הוא הטעם, הקפלים יבואו לכם עם הזמן. תהנו, וספרו לי כמה הצלחתם לאכול בארוחה אחת!

1

עד ההכנה, שמרו את דפי הגיוזה במקפיא, בלילה לפני ההכנת, תעטפו את החבילה במגבת והכניסו למקרר שיפשירו לאט ובזהירות. חשוב שתמיד הדפים יהיו בשקית אטומה שכן הם מתייבשים ונהיים קשים לתפעול אם הם באוויר הפתוח יותר מידי זמן.

2

כותשים את השום לתוך המיכל של המג׳ימיקס, ומגרדים פנימה (או קוצצים דק ממש) גם את הג׳ינג׳ר, חותכים את הבצל הסגול והירוק לרבעים, וחותכים את הגודל הרצוי של הצ׳ילי, אני שמתי בערך 4 ס״מ מהסוג הירוק.

3

במג׳ימיקס עם דסקית מגרדת גדולה (או בפומפיה רגילה), מגרדים את הגזר. מחליפים את דסקית הפומפייה בסכין הרגילה של המג׳ימיקס, ומכניסים את חזות העוף, הירקות, הנענע והכוסברה ומפעילים עד שהכל קצוץ ומאוחד היטב.

במידה ואתם עובדים בלי מג׳ימיקס, תעבדו עם עוף טחון במקום.

4

מעבירים לקערה ומוסיפים שמן שומשום, סויה, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים. מכינים בקערית קטנה מים ומוציאים את דפי הגיוזה מהקירור.

5

מתחילים במלאכת הקיפול, לוקחים דף בודד, ומרטיבים אותו לאורך כל קוטר הדף, אני אישית ממש טובלת את שולי הדף בקערית סביב הקוטר, אני מוצאת שקל יותר להדק את הקיפולים בצורה הזו.

במרכז הדף מניחים כפית- כפית וחצי של המלית, את הקיפול שמצולם בתמונה מבצעים כך- מקפלים את העיגול על גבי המילוי כך שנוצר חצי עיגול, צובטים במרכז חצי העיגול שנוצר היטב.

מתחילים לצבוט את צידי הגיוזה, כך שחצי הדף שפונה אליכם נשאר חלק וללא קפלים, והחצי הרחוק מכם הוא החצי שתקפלו.

אופן קיפול גיוזה | צולם ע״י: מור אוחנה
6

חוזרים על הפעולה, כך שיווצרו בין 3-4 קפלים בכל צד של הגיוזה, ומניחים על משטח העבודה. חוזרים על הפעולה עם יתר הדפים. במידה והקיפול הזה קשה לכם, פשוט קפלו לחצי עיגול והדקו את הגיוזה היטב.

7

במידה ואתם רוצים להגיש את כל הגיוזות שקופלו, המשיכו לשלב הבא, במידה ותרצו לשמור חלק ליום אחר, הניחו בתחתית קופסא אטומה פיסת נייר אפייה וסדרו עליה את הגיוזות עם מרווחים. הכניסו להקפאה וכשתרצו להכין אותם תעברו מיד לשלב האידוי, אין צורך בהפשרה.

8

עוברים לאידוי הגיוזות. מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן. כשהוא חם, מסדרים את הגיוזות במחבת ומטגנים עד שתחתית הגיוזות מקבלת צבע שחום יפה. מוסיפים מים למחבת בעומק של כס״מ, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לבינונית. מאדים עם מכסה סגור כעשר דקות עד שהמים מתאדים לחלוטין.

טיגון גיוזה | צולם ע״י: מור אוחנה
00:10:00
יש להשאיר את חלון הדפדפן פתוח בשביל שהטיימר יצפצף
9

בזמן שהגיוזות מתאדות להן, מכינים את הרוטב. משחימים מעט שומשום על מחבת קטנה, ומביאים שמן לרתיחה. בצנצנת שמים יחד את כל מרכיבי הרוטב פרט לטריאקי, וכשהשמן רותח מוזגים אותו גם כן לצנצנת. מוסיפים את הטריאקי ומערבבים היטב.

10

מוציאים את הגיוזות לצלחת הגשה לצד הרוטב ומגישים בעודן חמות, שיהיה בתאבון! מחכה לשמוע איך יצאו לכם הקיפולים וכמה הצלחתם לאכול!

החלפות וטיפים מהשפית

בשביל לקבל את הגרסה הצמחונית-טבעונית, הממש ממש לא פחות טעימה, החליפו את חזות העוף בחצי קוביית טופו. מבטיחה לכם שזה טעים לא פחות מהעוף.

-

רוצים את הגרסה הלא כשרה? המירו את העוף בכ-15-20 יחידות שרימפס נקי מזנבות.

-

נשארה לכם מלית עוף? תכדררו כדורים ותהכו אותן לקציצות עוף טעימות!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.