logo

אז מה אוכלים הבוקר?

טארט טאטן כרישה וגבינות עיזים ללא גלוטן!

פשוט

טארט טאטן כרישה וגבינות עיזים ללא גלוטן! | צולם ע״י: מור אוחנה

170 מעלות מצב טורבו | 30 דקות

מחבת בקוטר 28

כשר | חלבי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

טארט טאטאן הוא אחד הטארטים הקסומים בעיניי, קודם כל יש לטארט הזה סיפור וכשיש לאוכל סיפור הוא בדרך כלל מעניין ומושך אותי יותר. ושנית, אני מתה על הורסטיליות שלו, ועל התוצאה הסופית התמיד כל כך יפה שהוא מקבל.

מעבר לסיפורים והחן הטבעי שלו, מדובר בטארט ברמת כל אחד יכול, גם הבצק - שאינו מצריך מיקסר, וגם ההרכבה הפשוטה להפליא הופכת את הטארט לקל וזריז ביותר, וכמובן, איך לא- טעים.
אז בקיצור ולעניין, אם אתם זקוקים למתכון ידידותי לצליאקים וכזה שממש קל להמיר לטבעוני, הנה האחד בשבילכם, שיהיה לכם חג שמח ושקט, תיהנו מההכנה ומהזלילות!

1

בקערה, מערבבים יחד קמח, מלח ואבקת אפיה. אם אתם רוצים להוסיף לבצק תבלינים כמו צ׳ילי גרוס, אורגנו וכו׳, זה הזמן 😎. מערבבים היטב.

מוסיפים את השמן וחצי מכמות המים, מערבבים מעט ומוסיפים את יתרת המים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. לשים אותו מעט רק עד איחוד של החומרים, עוטפים ומכניסים לקירור של 30 דקות.

2

מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח.
מנקים היטב את הכרישות, חותכים אותם לפיסות באורך של כ-15 ס״מ ומכניסים למים הרותחים. מבשלים עד לריכוך, מוציאים למסננת ומצננים.

3

מוציאים את הבצק מקירור ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 כ- מ״מ. חותכים את הבצק לעיגול מעט יותר גדול מהכלי בו תאפו ע״י צלחת או מכסה. מניחים על משטח ומכניסים להקפאה של 15-30 דקות.

4

מחממים תנור במצב טורבו לחום של 170 מעלות.

5

מחממים מחבת עם ידית שמתאימה לתנור, מוזגים פנימה שמן זית, בלסמי, סוכר חום ומלח ומבשלים עד המסה מלאה של הסוכר.
חוצים את הכרישות שהצטננו ומסדרים אותן על גבי המחבת כך שהחיתוך שלהן פונה כלפי רוטב הבלסמי החם. טגנו את הכרישות עד השחמה עדינה כעשר דקות.

6

מסירים את המחבת מהאש, מפזרים את הגבינות ומזלפים מעל הכל דבש. מוציאים את הבצק המרודד מההקפאה, מקלפים צד אחד של נייר האפיה ומיד הופכים את הבצק על הכרישות. בעזרת סכין קטנה מסירים שאריות בצק ודוחסים את השוליים בעדינות כך שיהיו מהודקים על הכרישה.

7

אופים את הטארט במשך 20-30 דקות, עד שהבצק מתייצב, הוא מקבל פחות צבע מקמח רגיל, אז הזהרו לא לאפות את הטארט יותר מידי.

8

לאחר צינון, בודקים בעדינות בעזרת סכין או מרית שהטארט מתנתק מתחתית המחבת, מניחים צלחת על גבי הבצק, והופכים בזהירות את המחבת. מרימים את המחבת ו-וואללה, הנה בפניכם טארט טאטן כרישה טעים ויפה! תיהנו וספרו לי איך יצא, שיהיה חג שמח ושקט 🤍

החלפות וטיפים מהשפית

אם תרצו להחליף את הבצק, בבצק המכיל גלוטן, ניתן להשתמש בבצק עלים, או ללכת על הבצק פריך הטעים והנימוח, שמחכה לכם במתכון קיש הבצל הטעים שלי והשתמשו בבצק הנפלא שמופיע שם.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.