כדורי עוף אפויים מושלמים
פשוט
170 מעלות במצב סטטי | 25 דק
•כ-35 יחידות, תלוי בגודל
•כשר | בשרי
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
מכירים את זה שבא לכם מנת עוף כי בשר כבד מידי, ובא לכם גם משהו שיזרום במהלך השבוע סבבה ושחימום קל בטוסטר אובן יחזיר אותו לחיים ואפילו ישדרג את זה? מכירים את זה שתכלס בכלל בא לכם כל השבוע נאגטס אבל לא נעים לגלות לסביבה? מצויין. אז זה לא נאגטס ילדים אני מודה, אלו כדורי עוף בציפוי פנקו (נאגטס) אפויים בתנור (בונוס נחמד לכרס שלי) ומתובלנים היטב שנשמרים מעולה למהלך השבוע, ואם יש לכם מג׳ימיקס החיים שלכם יהיו קלים יותר. אז יאללה בקיצור ולעניין כנסו למטבח ושיהיה בהצלחה חברים.
מרתיחים במים עם מעט מלח תפו״א עד שהוא מתרכך לחלוטין, או שמבשלים אותו במיקרו 5-8 דקות. לאחר הבישול, מקלפים את תפוח האדמה.
משרים את פרוסות הלחם במים לדקה-שתיים. סוחטים היטב.
קוצצים במג׳ימיקס בצל, שום, כוסברה, תפו״א פלפל ירוק, את הלחם והתבלינים.
מוציאים לקערה (או ממשיכים בקערת המג׳ימיקס אם היא גדולה מספיק) ומוסיפים את העוף הטחון, ביצה ו-1/2 כוס פירורי לחם. מערבבים היטב.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות במצב סטטי ומרפדים תבנית בנייר אפיה, אם יש לכם רשת אפיה, תניחו אותה על גבי הנייר ואפו על גביה את הכדורים.
מוזגים פירורי לחם לצלחת שטוחה, ועם ידיים רטובות מגלגלים את המסה לכדורים. היא די רכה וזה בסדר גמור, עם המים הכדורים יתגלגלו בקלות וברגע שתניחו אותם על פירורי הלחם יהיה קל לעצב אותם לכדורים יפים. אם הן רכות מידי- הוסיפו עוד קצת פירורי לחם למסה וערבבו היטב. מעצבים ומצפים את כל המסה לכדורים.
אני ממליצה לאפות את הקציצות על רשת מיוחדת לאפיה, אבל במידה ואין לכם, גם תבנית תעשה את העבודה רק תקפידו להפוך אותם בחצי האפיה. מרססים את הכדורים בספריי שמן ואופים כ-25 דקות. שומרים בכלי אטום ולפני ההגשה מחממים בתנור או על מחבת יבשה. מומלץ מאוד להגיש עם רוטב עגבניות טוב כמו פה בתמונה, או פירה מושלם 🤤
אני רצה לאכול, שיהיה בתאבון!
החלפות וטיפים מהשפית
אין לכם עוף טחון? אין בעיה, הכניסו חזות עוף למג׳ימיקס וטחנו אותו בפולסים, אמנם התוצאה תייצר לכם מסה חלקה ורכה יותר אבל התוצאה הסופית תהיה אותו דבר 😊
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
הקציצות המושלמות של סבתא רבקה
קציצות רכות ועסיסיות ששוחות ברוטב אדום ומנחם
פשוט
קציצות במרק קובה סלק
הטעמים של הקובה בלי הבלאגן של הבצק, מרק סלק טעים בטירוף עם קציצות נימוחות שאתם חייבים לנסות
פשוט
ראמן בקר מושלם
ראמן ציר בקר ומיסו מפוצץ בטעמים, שחוץ מסבלנות לא צריך הרבה איתו
בינוני
ספגטי בולונז מושלם!
ספגטי ברוטב בולונז טעים בטירוף וקל להכנה, עם רוטב אדום סמיך ומושלם
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.