סלט חסה עם ויניגרט אגסים מטורף
פשוט
כשר | חלבי | כשר לפסח
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
ויניגרט אגסים זה רוטב סלט שטעמתי לראשונה במסעדה (בחיי שאני לא זוכרת איזו) ושנשאר לי בראש תקופה אחר כך, עם רצון עז לנסיון שחזור.
לכבוד חג השבועות החלטתי להוציא את הרוטב מהבוידעם של הראש ולייצר סלט שונה, מיוחד וכמובן שמשתלב עם גבינה טובה ועל כן המתכון הבא!
אז בקיצור ולעניין, תלבישו גם אתם את הסלט שלכם ברוטב הטעים הזה ומובטחת לכם הנאה, חג שמח 🤍
שוטפים וחותכים לפיסות בגודל ביס את החסה ועלי הבזיליקום, את האגס חוצים וחותכים לפרוסות די דקות. מניחים בקערת ההגשה יחד עם השקדים, מפוררים פנימה את הגבינה הכחולה ובעזרת קולפן מפוררים פרמז׳ן לפי הטעם (כלומר הרבה).
למרכז העניינים - הרוטב הנפלא - חותכים את האגס לקוביות ומניחים אותן יחד עם כל המצרכים פרט לשמן במד ליטר / כלי הבלנדר מוט החביב עליכם, טוחנים את המצרכים יחד עד שמתקבל מרקם חלק (שימו לב שלא נשארו חתיכות שום), מנמיכים את עוצמת הטחינה מעט, ותוך כדי טחינה מזלפים פנימה את השמן. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
שימו לב שבהתאם למתיקות וחמיצות האגס ייתכן שתצטרכו להוסיף חומץ או מייפל.
מוזגים בערך חצי מכמות הרוטב, מערבבים ובודקים אם הוא מספיק, המטרה היא שהרוטב ילווה את הסלט ולא להפך 😉
מוסיפים קרוטונים - מומלץ ביתיים, מערבבים שנית ומגישים, שיהיה בתאבון וחג שמח ושקט🤍
החלפות וטיפים מהשפית
קרוטונים מהסופר הם מצרך יקר. וההבנה שזה בערך הדבר הכי קל בעולם לעשות בבית יכולה לחסוך לכם כמה שקלים!
הדבר הממש נחמד בהם, הוא שהם יוצאים מצויין גם מלחם שככה סתם כבר לא הייתם אוכלים כי הוא התייבש מעט או סתם היה במקפיא יותר זמן משבא לכם להודות.
כל שעליכם לעשות, זה לחתוך את הלחם לקוביות בגודל שאתם אוהבים, לערבב היטב עם מעט שמן זית איכותי, מלח ותבלינים שאתם אוהבים; אבקת שום (או שום כתוש טרי), צ׳ילי גרוס, אורגנו, זעתר, פלפל מעושן וכו׳, ולהכניס לתנור שכוון ל-180 מעלות על מצב טורבו ויוצאים לכם קרוטונים מושלמים בדיוק כמו שאתם אוהבים!
במקרה הזה, השתמשתי בלחם בריוש שנשאר לי וציפיתי אותו באבקת שום ומעט צ׳ילי גרוס.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
סלט תאנים קייצי ורענן
סלט של אטריות שעועית, המון ירוקים פרשיים ותאנים מתוקות
פשוט
ג׳עלה מושלמת לסלט בקלי קלות
תערובת פיצוחים מתובלים, תוספת מושלמת שמשדרגת כל סלט
פשוט
סלט כרוב ומלפפונים בקלי קלות
סלט כרוב מלפפונים ושקדים ברוטב חמוץ-מתוק מושלם, ובאפס מאמץ
פשוט
שום קונפי מתובל
שיני שום קונפי בתנור, מתובלים ורכים שהולכים עם ועל כל מנה
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.