logo

אז מה אוכלים הבוקר?

פלצ׳ינטות לפסח, לביבות קמח מצות שמתחסלות בשניה

פשוט

פלצ׳ינטות לפסח, לביבות קמח מצות שמתחסלות בשניה | צולם ע״י: מור אוחנה

20 יחידות

כשר | כשר לפסח | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

המתכון הזה מלווה אותי ממש מאז שאני זוכרת את עצמי.

כל פסח, הוא מככב לנו על שולחן החג בתור התחלה ומהווה לנו ממש ארוחת ערב לאורך החג. מדובר פה במעיין הכלאה מושלמת של לחם, לביבה ופסח. קמח המצות, שככלל טעים בעיניי רק פה ובקניידעלך המושלמים של סבתא (והיום - של אמא), הופך במתכון הזה ללביבה טעימה, שזופה וקריספית שאי אפשר להפסיק לאכול עד שהצלחת נגמרת. אם הייתי צריכה לתאר את המנה הזו בצורה הכי פשוטה למישהו שלא מכיר אותה - כנראה כמו רובכם, הייתי אומרת שזה קניידלעך מטוגן. ומה יכול להיות רע במטוגן?

המנה הפשוטה והמנחמת הזו תמיד זורקת אותי לילדות, כשהייתי זוללת את הפלצ׳ינטות עם מלא גבינה לבנה ומלח, וזה הרגיש לי כמו הפינוק הכי גדול שיש. אני מזמינה אתכם לקחת ביס מהילדות שלי, ולהכין גם את המנה שליוותה אותי כל החיים, שיהיה לכם חג פסח שמח וכשר, מלא באוכל שממלא לכם את הלב ומציף לכם זכרונות מתוקים, וכמובן, שיהיה בתאבון 🤍

1

בקערה מספיק גדולה, טורפים היטב את הביצים עד שמתקבל קצף. ככל שהקצף בשלב הזה יהיה אוורירי יותר, הפלצינטות שלכם ייצאו טעימות יותר, תשקיעו כאן 🙃

2

מוסיפים שמן, מלח ופלפל וממשיכים לטרוף היטב ולשמור על המסה אוורירית ככל הניתן.
מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה. לא מדובר בטיגון עמוק, אלא ממש כמו שמטגנים לביבות או שניצלים.

3

מוסיפים את המים וממשיכים לטרוף. לבסוף מתחילים בהוספת קמח המצה בהדרגה. על המסה להגיע למרקם של גבינה לבנה. אני הוספתי כוס שלמה.
מיד לאחר איחוד הקמח עם המסה מתחילים בטיגון, ככל שהמסה ״תעמוד״ בצלחת קמח המצה ישתה את הנוזלים והמסה תתקשה, לכן צריך לפעול פה מהר. בדרך כלל לאחר כל נגלה של טיגון, אני מוסיפה בערך 1/4 כוס מים ומערבבת היטב, על מנת להחזיר את המרקם לסמיכות הנכונה לפני הטיגון הבא.

4

לאחר הטיגון, העבירו את הפלצ׳ינטות לרשת צינון לכמה דקות, ומשם לשולחן!
ממליצה בחום לשדך אותן עם גבינה לבנה כמו מור הילדה (ומור של היום) 🙆🏻‍♀️

החלפות וטיפים מהשפית

היו כמה שנים שהחלטתי לאפות את הפלצ׳ינטות במקום לטגן אותן, אם כי זה יצא לא רע, אני חושבת שיש ברשת היום מתכוני לחם כשל״פ הרבה יותר מוצלחים, ולכן את הפלצ׳ינטות חזרתי לטגן ולתת להן את הכבוד השומני המגיע להן.
אם בכל זאת מתחשק לכם לנסות, הקפידו להשאיר אותן רטובות מספיק - הן לא מתעצבות כמו לחם, ואם כן - ייצאו לכם לחמניות דחוסות מידי, ורססו את המסה מלמעלה בספרי שמן, אפו אותן עד שהן משחימות על 180 מעלות במצב טורבו.

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.