logo

אז מה אוכלים הבוקר?

טרטר לברק מעוטר בפנקו, מנה מושלמת ומנחמת

פשוט

sea-bass-tartare | צולם ע״י: מור אוחנה

מנה ראשונה

כשר | פרווה

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

טוב טוב. את המנה הזו פגשתי לראשונה במסעדת מינאטו בהרצליה. הם מגישים אותה שם בשלושה אופנים שונים - טרטר דניס / טונה / סלמון, והם מתגאים בה שם ובצדק.

היא לא יצאה לי מהראש מרוב שהיתה טעימה, ובפעם הבאה שהכנתי ארוחה אסיאתית הייתי חייבת לנסות לשחזר את הביס האלוהי הזה, ונרשמה הצלחה!

הכיף הוא שזו מנה מהפשוטות, כי בחיתוך הדג ממש אי אפשר לטעות, וכל עוד תשימו את המרכיבים בסדר הנכון אתם הצלחתם. אז מבלי להרחיב במילים על הטרטר הכי טעים שאתם הולכים להכין, נצא לדרך!

1

מתחילים מהפנקו, מחממים מחבת עם שמן, ושופכים פנימה את פירורי הפנקו. מערבבים ומנענעים את המחבת כל כמה דקות עד שמקבלים צבע זהוב יפה ואחיד ככל הניתן לכוס הפירורים. מעבירים לקערה ומניחים בצד לצינון.

2

מקלפים וחותכים את האבוקדו לקוביות של כסנטימטר, קוצצים בצל ירוק לטבעות ועוברים לדג. בגדול, זו ההזדמנות שלכם להוציא את האגרסיות החבויות בכם. בקטן, תתחילו מתחתוך לקוביות ותמשיכו לחתוך עד שנהיית לכם מסה דקיקה ככל האפשר מהדג, היא צריכה להראות כמו מעין בשר דג טחון.

3

מכינים מיונז ווסאבי ומרכיבים את המנה. בקערית מערבבים היטב יחד מיונז, ווסאבי, גרידה ומיץ לימון ושמן שומשום.

זהו, מרכיבים. בתחתית הקערה מניחים כף מרוטב המיונז, מטים את הקערה על הצד ומסובבים כך שהרוטב יגיע גם לשוליים. מניחים את קוביות האבוקדו, ומכסים אותם בטרטר הדג. מוזגים את יתר מיונז הווסאבי ומזלפים טריאקי.

לבסוף שופכים את כל פירורי הלחם כך שיכסו לחלוטין את הדג, מניחים מעל תלולית בצל ירוק ומפזרים טוגראשי.

מגישים עם כף ומנחים את הסועדים לקחת מלמטה את הביס כך שיתגלו כל שכבות הטרטר, בתאבון!!!

החלפות וטיפים מהשפית

כאמור, במינאטו מגישים את אותה מנה עם שלל סוגי דגים, אני הכנתי אותה עם שלושה סוגים שונים בבית והאמת שהלברק הפתיע אותי ממש לטובה פה, כי הוא בשרני ומקבל טעמים באופן נפלא. עם זאת, אם אתם פחות אוהבים לברק או שפשוט יש לכם דג אחר בנמצא, כל עוד הוא טרי - לכו על זה! מחכה לשמע במה החלפתם אותו :)

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.