ניגירי טונה בקלי קלות
פשוט
½ שעה השריית אורז | 10 דקות בישול | 10 דקות צינון
•12 יחידות
•כשר | פרווה | כשר לפסח
פורסם בתאריך:
שניה לפני שמתחילים
הורגלנו פה לאכול סושי מפוצף ומפוצף בטעמים ובתוספות, ושלא תטעו, אני לחלוטין סאקרית של הסושי הישראלי. הוא מותאם אלינו מסיבה מסויימת והוא חד וחלק המזון המועדף עליי בכל שעה ביום.
אבל היפנים יודעים מה הם עושים. וכשניגירי מוגש טרי טרי, ועם תיבול נכון, מה אני אגיד לכם, אני אחסל בשקט מגש שלם ואבקש עוד איזה פיסה או שתיים לקינוח.
המתכון הבא קל קל קל וטעים בטירוף. תבחרו טונה איכותית וטריה ותתאמנו קצת על חיתוך נכון ואתם תקצרו מחמאות כל הערב על כמה טעים ומיוחד לסועדים שלכם. בקיצור ובלי להרחיב, לכו לדייג הקרוב לביתכם ותתחילו לבשל!
הכנת האורז
מוזגים לקערה מים ומשרים את האורז למשך חצי שעה
מסננים את האורז ומעבירים לסיר. מוסיפים את מי הבישול ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מערבבים את האורז, מנמיכים את האש, ומניחים בין הסיר למכסה מגבת נייר כך שפחות אדים ייצאו החוצה. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעשר דקות נוספות.
בנתיים מכינים את תחמיץ האורז. בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח ומבשלים עד שהכל נמס.
בעזרת כף עץ, מעבירים את האורז לקערת זכוכית, חשוב לא לגרד את תחתית הסיר, האורז שנדבק אליה לא צריך לעבור לשלב הבא. מוזגים את התחמיץ ומערבבים היטב.
לגבי האורז שנדבק, שימו בסיר קצת מים ותוך מספר דקות תוכלו להחזיר אותו למראה הרגיל שלו, האורז הזה אינו שרוף ודבוק לנצח :)
מכינים את מיונז הווסאבי, מערבבים יחד מיונז לימון וווסאבי עד שהווסאבי נעמט לחלוטין במיונז. זהו.
מוציאים את הטונה מקירור, מוודאים שהיא נקיה ובמידת הצורך טופחים עליה עם נייר מטבח לספיגת לחות. פורסים את הטונה לפיסות של כחצי ס״מ נגד סיבי הבשר, כך שיוצרו לכם חתיכות מלבניות או ריבועיות.
מרכיבים את המנה
מכינים קערית עם מים להרטבת הידיים, ופורסים על משטח העבודה פיסה ריבועית של ניילון נצמד, בערך בגודל של 20/20.
לוקחים פיסה של טונה ומניחים ישירות על הניילון הנצמד, מרטיבים קלות את הידיים ומניחים מעל הטונה בערך כף אורז.
תופסים את 4 הקצוות של הניילון הנצמד ומהדקים כך שהטונה והאורז יהפכו לכדור, מסובבים את הניילון הנצמד כך שהעיגול יתהדק ויקבל צורה יפה ומתוחה של עיגול ניגירי. פותחים בעדינות את הניילון הנצמד ומעבירים את הכדור לצלחת הגשה. חוזרים על הפעולה עם האורז והדגים שנארו לכם.
כאשר כל הכדורים מוכנים, מנקדים את מרכז הניגירי במעט מיונז ווסאבי, ומקשטים בטוביקו כתום ובפניני אורז. מזלפים קצת טריאקי ומגישים. תהנו!
החלפות וטיפים מהשפית
כל דג יתקבל פה בברכה! החליפו את הטונה בדג שאתם אוהבים או גוונו עם מספר דגים שונים וצרו מגש צבעוני ומלא בטעמים.
אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻🍳
מתכונים אחרונים שבישלתי לך
קריספי אורז מוסר ים וכמהין
קריספי אורז עם סביצ׳ה עדין של מוסר ים ופונזו על מיונז כמהין
בינוני
קריספי אורז טונה ואבוקדו
קוביות אורז קריספי עם מחית אבוקדו עדינה וקוביות טונה במיונז יוזו
בינוני
קוביות קריספי אורז מושלמות
קוביות אורז קריספי ממולאות קרם אבוקדו ושני סוגי דגים
בינוני
סלמון אפוי עם קראסט בקלי קלות
סלמון אפוי במשרה מתקתק עם קראסט פנקו-פיסטוק טעים בטירוף
פשוט
היי, תודה שקפצת לבקר!
אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.