logo

אז מה אוכלים הבוקר?

סושי מפורק מושלם וקל להכנה

פשוט

סושי מפורק בקלי קלות | צולם ע״י: מור אוחנה

השריית אורז במים שעה

4 מנות

כשר | פרווה | כשר לפסח

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

יש לי בעיה

אני מכורה, קשות יש האומרים, לסושי. על כל צורותיו, בכל מילוייו, פשוט מכורה. מאלה שמסוגלות לאכול סושי 7 פעמים בשבוע, ולשאול אם נשאר משהו שאוכל לנשנש מאוחר יותר. מוגזמת אין ספק.

אבל מה, לא תמיד יש לי בנמצא דג נא טרי, או רצון להוציא הרבה כסף ולהזמין (שוב) סושי. אז המנה הנ״ל, שיש לציין שהייתי סקפטית לגביה בהתחלה, נהיתה פתרון מדהים עבורי.
קודם כל, הפקטור של כמה ל להכין אותה. ממש קל. ממש אבל. שנית, הפקטור של - ארוחת ערב בלי לחם - תמיד טוב לי. וכמובן, הפקטור של סושי שקל להכין, לא מלכלך לי את המטבח וזול לי להכין. קיצור, לא מצאתי עדיין באגים במנה, מודה.

אז בקיצור ולעניין, אם נחה עליכם שכינת הסושי, ואתם תקועים עם פחית טונה מיותר בבית, רוצו למטבח, מתחילים.

אתחיל ואגיד, שהתחשק לי הפעם סושי ירוקים, תכלס, ברשימת התוספות, רק האצות מאסט, היתר ממש נתון לשיקולכם, שחקו עם התוספות כמו שאתם אוהבים!

1

מתחילים מהשריית האורז, הדבר היחיד במתכון שמצריך טיפה סבלנות אבל יספק לכם אורז מושלם.

שוטפים את האורז מעט, ממלאים בקערה מים, מערבבים קלות עם היד ומוזגים את המים. ממלאים שוב את הקערה כך שמים יכסו את האורז ומשרים למשך שעה. אם בא לכם לזרז טיפה את העניינים, השרו את האורז במים חמים למשך 30 דקות.

2

לאחר ההשריה, שופכים את המים ומעבירים את האורז לסיר עם מי הבישול. מביאים לרתיחה, סוגרים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש נמוכנה.
לאחר 10 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לכעשר דקות נוספות.

3

בזמן הזה, מכינים את התחמיץ, על אש נמוכה ממיסים את הסוכר והמלח עם חומץ האורז.
כשהאורז מוכן, (מומלץ להעביר לכלי זכוכית ולהמשיך, מודה שאני לרוב ממשיכה בסיר 🙃) מערבבים פנימה עם כף עץ - ומבלי לגרד את תחתית הסיר, את התחמיץ. וזהו - יש לכם אורז סושי טעים ביותר.

4

את התוספות חותכים לגפרורים או פרוסות שיתאימו לגודל האצות, ואגב, אם לא מצאתם חטיף אצות, גם הרגילות יעבדו, פשוט גזרו אותן לריבועים בגודל שמתאים לכם.

ואת הטונה- פשוט מסננים מהשמן ומערבבים היטב עם כל המצרכים שפירטתי, יוצא סלט טונה פרשי וכיף בזכות הלימון.

5

מגישים את כל המרכיבים לשולחן, ובונים את הביס המושלם תוך כדי האכילה, ממש כמו שאני אוהבת 🥰
הגישו את הסושי עם רטבים שאתם אוהבים, סויה, טריאקי טוב ספייסי מיונז או, או עם רוטב תאילנדי מושלם שהכנסתי עבור מנת הפסה שלי, שיהיה לכם המון המון בתאבון, ספרו לי איך יצא לכם!

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.